Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H BBR τουρμπίζει σοβαρά το Mazda MX5

Ελλάδα 0:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H BBR τουρμπίζει σοβαρά το Mazda MX5

ΝΕΑ

H BBR τουρμπίζει σοβαρά το Mazda MX5

ΝΕΑ

Οι επεμβάσεις της BBR απευθύνονται σε όσους θέλουν αξιόπιστα να βελτιώσουν την απόδοση και τις επιδόσεις του Mazda MX5.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί η βασική φιλοσοφία του μικρού roadster της Mazda να δίνει «προτεραιότητα» στην οδηγική απόλαυση αλλά δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναζητούν και τις απόλυτες επιδόσεις.

Η BBR, που όπως φαίνεται χτίζει παράδοση στον τομέα της βελτίωσης του ιαπωνικού roadster, κυκλοφόρησε ένα νέο κιτ βελτίωσης για τον κινητήρα του Mazda MX5 το οποίο δίνει τη δυνατότητα επιλογής σταδίων απόδοσης ανάλογα με τις απαιτήσεις. Στο πρώτο στάδιο με 5.400 ευρώ για εργασία και ανταλλακτικά, η απόδοση του δίλιτρου κινητήρα που στην εργοστασιακή του μορφή αποδίδει 184 ίππους αυξάνεται στα 228 άλογα με το turbo κιτ της BBR.

Advertisement
Advertisement

Στο δεύτερο στάδιο, η απόδοση φτάνει τους 253 ίππους και τα 298 Nm ροπής και τα πράγματα προφανώς «σοβαρεύουν» σε ότι αφορά στις επιδόσεις του μοντέλου, με τα 100 χλμ./ώρα από στάση να «έρχονται» σε 5,1 δευτερόλεπτα. Για τις επεμβάσεις του δεύτερου σταδίου, το κόστος του κιτ της BBR είναι 7.313 ευρώ– και πάλι για εργασία και ανταλλακτικά. Οι επεμβάσεις αυτές, αφορούν σε όλες τις εκδόσεις του μοντέλου με το δίλιτρο κινητήρα, κάτι που σημαίνει πως καλύπτεται και η έκδοση RF με τη σκληρή οροφή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Mazda CX-50: Ένα SUV που αναζητά την περιπέτεια (+video)
Πότε έρχεται το νέο Mazda MX-5;
Τα πάντα μέσω της εφαρμογής MyMazda (+video)

Advertisement

 

 

Advertisement