Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Audi ετοιμάζει επίθεση με νέο αρχηγό

Ελλάδα 1:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

H Audi ετοιμάζει επίθεση με νέο αρχηγό

ΝΕΑ

H Audi ετοιμάζει επίθεση με νέο αρχηγό

ΝΕΑ

Η ηγεσία του ομίλου έδωσε το σύνθημα ανασύνταξης, για την επόμενη μέρα της Audi, ανακοινώνοντας παράλληλα και την αλλαγή σκυτάλης στην ηγεσία της…

Advertisement
Advertisement

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Volkswagen Group. Όλιβερ Μπλούμε, δεσμεύτηκε για την αναζωογόνηση της γκάμας της Audi.

Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στα ηλεκτρικά μοντέλα της μάρκας, αλλά και την επόμενη γενιά των εμβληματικών RS. Νωρίτερα, ο Μπλούμε είχε κάνει μια γενναία δημόσια παραδοχή, για την προϊοντική κρίση της Audi. Και δεν περιορίστηκε εκεί. Λίγα 24ωρα αργότερα, ανακοινώθηκε από τον Όμιλο, ότι από την 1η Σεπτεμβρίου, ο μέχρι πρότινος υπεύθυνος στρατηγικής του Group, Γκέρμοντ Ντέλνερ, αναλαμβάνει καθήκοντα CEO της Audi!

Αντικαθιστώντας τον 54χρονο, Μάρκους Ντούεσμαν, ο οποίος φαίνεται να “πληρώνει το μάρμαρο” για την πτωτική πορεία της φίρμας, Ο μηχανολόγος Ντέλνερ, εντάχθηκε στο VW Group το 1993 και και έφτασε από το 2011 να είναι ο επικεφαλής του project  της Porsche Panamera.

Advertisement
Advertisement

«Είναι αλήθεια ότι η σειρά της Audi υστερεί έναντι του ανταγωνισμού, κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει με τα ηλεκτρικά οχήματα. Το πιο ανησυχητικό είναι ότι υστερεί έναντι των δικών της, τεράστιων δυνατοτήτων, Αυτό οφείλεται σε κάποια προβλήματα στο λογισμικό και θα το αλλάξουμε», τόνισε ο Μπλούμε.

Ο οποίος, μάλιστα, χρησιμοποίησε το παράδειγμα της σημαντικής πτώσης των επιδόσεων της Audi, στην αγορά της Κίνας, που άγγιξε το 16%, σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Advertisement

Το 2024, η Audi θα λανσάρει το Q6 E-tron, το πρώτο όχημα της μάρκας στην αρχιτεκτονική PPE (premium πλατφόρμα ηλεκτρική) του Ομίλου Volkswagen. Το πλήρως ηλεκτρικό SUV θα έχει το λογισμικό 1.2 του VW Group που καθυστερεί πολύ.

Advertisement

Η Porsche e-Macan, επίσης σε αυτήν την πλατφόρμα, θα φτάσει την ίδια ώρα.

Η πλατφόρμα PPE θα επιτρέψει ταχύτερους χρόνους φόρτισης κατά μέσο όρο μόλις 21 λεπτά από το 10% στο 80% της χωρητικότητας της μπαταρίας, λέει ο Όμιλος VW. Θα προσφέρει επίσης χαρακτηριστικά ημιαυτόνομης οδήγησης από το σύστημα SuperVision της Mobileye.

Η Audi ηγείται της ανάπτυξης των συμπαγών και μεσαίων στοιχείων της ηλεκτρικής αρχιτεκτονικής SSP (Scalable Systems Platform) που ο Μπλούμε έχει υποσχεθεί ότι θα εφαρμοστεί στο αρχικό της χρονοδιάγραμμα από το 2026, παρά τις καθυστερήσεις λογισμικού.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο Audi A8
Audi Hub Charging: Οι νέοι σταθμοί φόρτισης της εταιρείας (+video)
Audi Q8 e-tron: Η πολυτελής γοητεία της ηλεκτροκίνησης