Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Aston Martin παρουσίασε την «απόλυτη» Volante

Ελλάδα 2:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

H Aston Martin παρουσίασε την «απόλυτη» Volante

ΝΕΑ

H Aston Martin παρουσίασε την «απόλυτη» Volante

ΝΕΑ

Με μια ιδιαίτερα περιορισμένης παραγωγής έκδοση, η Aston Martin αποχαιρετά την DBS προσφέροντας σε 199 ενδιαφερόμενους τη δυνατότητα να αποκτήσουν τη νέα ανοιχτή 770 Ultimate.

Advertisement
Advertisement

Η coupe 770 Ultimate παρουσιάστηκε πριν τέσσερις περίπου μήνες και ήταν θέμα χρόνου για την Aston Martin να προσφέρει και την ανοιχτή, Volante, εκδοχή.

Όπως και η 770 Ultimate coupe, έτσι και η 770 Volante θα μείνει στην ιστορία ως η πιο ισχυρή εκδοχή μοντέλου παραγωγής της Aston Martin μέχρι σήμερα. Ο twin turbo V12 κινητήρας των 5,2 λίτρων αποδίδει 770 ίππους (από 725 της «απλής» έκδοσης), με τη μέγιστη τιμή της ροπής να παραμένει σταθερή στα 900 Nm.

Advertisement
Advertisement

Η ισχύς αυτή καταλήγει στους πίσω τροχούς μέσω του αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων της ZF και με τη βοήθεια ενός μπλοκέ διαφορικού. Ως λίγο βαρύτερη σε σχέση με την coupe, η Volante χρειάζεται 0,2 δευτερόλεπτα παραπάνω για τα 100 χλμ./ώρα από στάση- 3,6” έναντι 3,4”. Η τελική ταχύτητα προσδιορίζεται από την Aston Martin ίδια και στις δύο εκδόσεις αμαξώματος του μοντέλου, κάτι που σημαίνει πως και η Volante φτάνει τα 340 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Aston Martin DBS Ultimate είναι το κύκνειο άσμα του V12
Επανασχεδίαση για την Aston Martin DB11
Το πανέμορφο ρολόι της Aston Martin με υπογραφή Girard-Perregaux