Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Aston Martin DBS Ultimate είναι το κύκνειο άσμα του V12

Ελλάδα 1:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Aston Martin DBS Ultimate είναι το κύκνειο άσμα του V12

ΝΕΑ

Η Aston Martin DBS Ultimate είναι το κύκνειο άσμα του V12

ΝΕΑ

Η Aston Martin DBS 770 Ultimate πριν καλά-καλά παρουσιαστεί, ως το τελευταίο coupe της εταιρείας με V12, έχει κιόλας ξεπουλήσει.

Advertisement
Advertisement

Η πρόθεση της Aston Martin είναι να κατασκευάσει 499 αυτοκίνητα, τα οποία, όπως η ίδια μας ενημερώνει, έχουν ήδη προπωληθεί!

Από τα 499, τα 300 θα είναι coupe και τα 199 cabrio, για την τελευταία DBS που είναι και η δυνατότερη στην ιστορία του μοντέλου, η οποία ειρήσθω εν παρόδω, ξεκινά το 1967. Με ορισμένες επεμβάσεις στο σύστημα εισαγωγής του κινητήρα και αύξηση της πίεσης στα turbo, έφτασε η απόδοση του V12 να είναι η υψηλότερη που έχουμε συναντήσει σε coupe Aston Martin μέχρι τώρα.

Η ισχύς αυτή είναι αρκετή για να έχει το βρετανικό μοντέλο τελική ταχύτητα 340 χλμ./ώρα, με τη συνδρομή και του αυτόματου κιβωτίου 8 ταχυτήτων. Προφανώς, οι επεμβάσεις δεν σταματούν εκεί σε ό,τι έχει να κάνει με τη νέα έκδοση του αυτοκινήτου. Οι τεχνικοί της Aston έχουν αναβαθμίσει και τα φρένα, όπου χρησιμοποιούνται εκτενώς κεραμικά υλικά και η διάμετρος των δίσκων είναι 16,1 ίντσες εμπρός και 14,1 ίντσες πίσω.

Advertisement
Advertisement

Η DBS 770 Ultimate ξεχωρίζει και από τους ειδικής σχεδίασης τροχών 21 ιντσών με τους οποίους εφοδιάζεται- και μάλιστα σε τρία διαφορετικά φινιρίσματα για να μπορεί ο ιδιοκτήτης να επιλέξει διαφοροποιώντας ελαφρώς την εμφάνιση του αυτοκινήτου του από τα υπόλοιπα. Πολύ ανθρακόνημα έχει χρησιμοποιηθεί και στο αμάξωμα, όπου βρίσκουμε νέα στοιχεία τόσο στο εμπρός, όσο και στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου.

Στο εσωτερικό υπάρχουν καθίσματα Sports Plus επενδυμένα με καπιτονέ δέρμα και Alcantara. Η σχεδίασή τους είναι ειδικά για τη 770 Ultimate, ενώ δε λείπουν και τα ταμπελάκια που προσδιορίζουν τη διαφορετική αυτή έκδοση, με τη σχετική αρίθμηση. Η Aston Martin δεν έχει δώσει πληροφορίες για το κόστος του αυτοκινήτου αλλά μάλλον δεν έχει και πολύ σημασία, αφού και τα 499 αυτοκίνητα έχουν ήδη πουληθεί και τα πρώτα αυτοκίνητα θα φτάσουν στους ιδιοκτήτες τους τον Ιούνιο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Παραδόθηκε η πρώτη Mercedes-AMG One (+video)
«Big Brother» στα οχήματα των Σχολών Οδηγών!
Οι τιμές του Jeep Avenger στην Ελλάδα

Advertisement