Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H ανανεωμένη Porsche Taycan με μεγαλύτερη αυτονομία

Ελλάδα 14:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H ανανεωμένη Porsche Taycan με μεγαλύτερη αυτονομία

ΝΕΑ

H ανανεωμένη Porsche Taycan με μεγαλύτερη αυτονομία

ΝΕΑ

H Porsche επανασχεδίασε την Taycan, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της, όμως οι αλλαγές δεν περιορίστηκαν μόνο στα συνήθη.

Advertisement
Advertisement

Η Taycan απέδειξε ότι η ηλεκτροκίνηση μπορεί να είναι σύμμαχος στην ιστορία μια εταιρείας, αρκεί να υπάρχει η πρόθεση και η διάθεση των ανθρώπων της εταιρείας -φυσικά και τα χρήματα.

Στην Porsche, κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα μοντέλο το οποίο να μην αλλοιώσει τον χαρακτήρα των αυτοκινήτων της αλλά να δημιουργήσει ένα καινούργιο στυλ που να συνεχίσει την ιστορία της στην σύγχρονη εποχή.

Η Taycan επανασχεδιάστηκε και θα παρουσιαστεί σύντομα. Ωστόσο, οι άνθρωποι της εταιρείας δεν περιορίστηκαν στις αισθητικές αλλαγές και στην αναβάθμιση του εξοπλισμού της αλλά βελτίωσαν και έναν βασικό τομέα του αυτοκινήτου: Αύξησαν σημαντικά και την αυτονομία που θα παρέχει πλέον στους επιβάτες.

Advertisement
Advertisement

Η εταιρεία ανακοινώνει ότι πλέον το πολυτελές sports car μοντέλο της μπορεί να καλύψει 587 χλμ. με μια πλήρη φόρτιση των μπαταριών του.

Αυτή η τιμή αφορά στην Taycan με τον ένα ηλεκτροκινητήρα (μέγιστης ισχύος 476 ίππων) σε πραγματικές συνθήκες κίνησης, καθώς έκαναν τη δοκιμή σε αυτοκινητόδρομο, στις ΗΠΑ.

Advertisement

Συγκεκριμένα, τη διαδικασία πραγματοποίησαν οι άνθρωποι της Porsche με τη συμμετοχή και δώδεκα δημοσιογράφων του αυτοκινητικού Τύπου οι οποίοι διάνυσαν τη διαδρομή από το Los Angeles ως το San Diego και πίσω με μία φόρτιση. Αυτή ήταν τριήμερη -για να οδηγήσουν όλοι οι προσκεκλημένοι. Η εξωτερική θερμοκρασία έφτασε τους 26 βαθμούς Κελσίου και ο δρόμος ήταν στεγνός τις δύο από τις τρεις ημέρες.

Στο τεστ συμμετείχαν τέσσερα αυτοκίνητα τα οποία ήταν η εκδοχή «Performance Battery Plus», δηλαδή διέθεταν τις μεγαλύτερης ενεργειακής χωρητικότητας μπαταρίες. Η ονομαστική είναι 94,3 kWh και η πραγματική 83,7 kWh.

Advertisement

Όπως έγινε γνωστό, κατά τη διάρκεια της δοκιμής οι οδηγοί κινήθηκαν με μέγιστη ταχύτητα 120 χλμ./ώρα. Εκτός από τη δικίνητη Taycan, υπήρχαν η Taycan Turbo, η οποία διάνυσε 555 χλμ., η Taycan 4S (η οποία κάλυψε 552 χλμ.) και η Cross Turismo 4, η οποία κάλυψε 512 χλμ. με μια πλήρη φόρτιση.

Ο Κέβιν Γκίικ, αρχιμηχανικός και υπεύθυνος για την εξέλιξη του μοντέλου, δήλωσε σχετικά: «Είναι ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Η δοκιμασία αυτονομίας στη Νότια Καλιφόρνια απέδειξε με εντυπωσιακό τρόπο πόσο αποτελεσματική είναι η επανασχεδιασμένη Taycan.

Advertisement

»Συνεχίζουμε να επικεντρωνόμαστε στη στρατηγική “fast travel” για την ηλεκτρική κινητικότητα. Δηλαδή, μεγάλη αυτονομία σε πραγματικές συνθήκες σε συνδυασμό με σύντομα διαλείμματα για ανεφοδιασμό με ενέργεια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Porsche Taycan ανανεώνεται. Τι αλλάζει;
Η πρώτη τετρακίνητη Porsche ήταν ένα στρατιωτικό τζιπάκι! (+video)
Συνεργασία Ducati και Porsche για το νέο σύστημα Configurator