Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτή η Porsche 993 είναι μία σύγχρονη 550 Spyder

Ελλάδα 2:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτή η Porsche 993 είναι μία σύγχρονη 550 Spyder

ΝΕΑ

Αυτή η Porsche 993 είναι μία σύγχρονη 550 Spyder

ΝΕΑ

Σε μία μοναδική κατασκευή έχει προχωρήσει ένας λάτρης της Porsche που αποφάσισε να γυρίσει την 993 στη δεκαετία του ’50.

Advertisement
Advertisement

Το δημοφιλές κουπέ-κάμπριο της Porsche, η 993 δέχθηκε σημαντικές τροποποιήσεις για να θυμίζει κάτι από την 550 Spyder. Την κατασκευή της ανέλαβε ο Κιπ Λάσετερ, ένας λάτρης της γερμανικής μάρκας με ευφάνταστες ιδέες που μάλλον… πιάνουν τα χέρια του.

Ο Λάσετερ περιέγραψε την κατασκευή ως ένα δικό του, προσωπικό πρότζεκτ που δεν διατίθεται προς πώληση. Η 993 του ανήκει και ο ίδιος αποφάσισε πως θέλει να την επανασχεδιάσει κάνοντάς τη να μοιάζει αρκετά στην ιστορική 550 Spyder.

Ο Κιπ Λάσετερ πήρε την 993 Cabriolet του ’95, αφαίρεσε τα πάνελ της πόρτας, την προσθαφαιρούμενη οροφή και το μεγάλο παρμπρίζ. Το τελευταίο αντικαταστάθηκε από ένα αρκετά μικρότερο.

Advertisement
Advertisement

Συνολικά, τα περισσότερα μέρη του αμαξώματος έχουν αλλαχθεί ώστε να μοιάζει η 993 στην Porsche της δεκαετίας του ’50.

Το βλέμμα σε αυτό το τροποποιημένο roadster μαγνητίζει η πίσω όψη που έχει πιο λεπτό κόψιμο και τα φτερά της είναι ατσάλινα. Σε αυτό το όμορφο προφίλ προστίθενται και νέες, ρετρό, μονομπούλονες ζάντες 18 ιντσών.

Advertisement

Στο μπροστινό μέρος, αμέσως παρατηρείς εύκολα το έμβλημα της Porsche στο μεταλλικό καπό. Ο προφυλακτήρας έχει παρθεί από την 993 Turbo, που σημαίνει ότι τα μόνα εργοστασιακά μέρη είναι ουσιαστικά οι προβολείς και τα εμπρός φτερά.

Advertisement

Αυτήν την περίοδο, ο Λάσετερ έχει επικεντρωθεί στην κατασκευή του εσωτερικού της 993 Cabriolet. Το ταμπλό έχει αλλαχθεί ώστε να συγχέεται με το νέο παρμπρίζ, αλλά τα όργανα και η κεντρική κονσόλα είναι εργοστασιακά.

Στα σημαντικά χαρακτηριστικά που καθορίζουν και την οδηγική συμπεριφορά αυτού του roadster, το σασί έχει ενισχυθεί και ο 6κύλινδρος boxer έχει αναβαθμιστεί στα 3,8 λίτρα χωρητικότητα. Πλέον, αποδίδει 350 ίππους και 373 Nm ροπής.

Advertisement

Οι αριθμοί είναι εντυπωσιακοί αν αναλογιστείτε ότι μιλάμε για μία Porsche 993 χωρίς οροφή με συνολικό βάρος λίγο κάτω από τον ένα τόνο (998 κιλά).

Για να το πετύχει αυτό, ο κατασκευαστής πρόσθεσε μία custom ανάρτηση που μείωσε την απόσταση του δαπέδου από το έδαφος και βοήθησε στη συνολική μείωση του βάρους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έτσι φτιάχνονταν οι Porsche 911 πριν 40 χρόνια! (+video)
H τελευταία αερόψυκτη Porsche 911 πωλείται ακόμα και 2,5 εκατομμύρια
Ποιος και γιατί αγόραζε την ίδια μαύρη Porsche κάθε έξι μήνες;