Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Groupe PSA: Επιστρέφει στις ΗΠΑ

Ελλάδα 1:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Groupe PSA: Επιστρέφει στις ΗΠΑ

ΝΕΑ

Groupe PSA: Επιστρέφει στις ΗΠΑ

ΝΕΑ

Τα στελέχη του Groupe PSA φαίνεται ότι έχουν βάλει στόχο την επιστροφή της εταιρείας στην αγορά των ΗΠΑ, αλλά και του Καναδά. Αρωγός στα παραπάνω αποτελεί και το γεγονός ότι τα μοντέλα της GM θα μετακινηθούν στο άμεσο μέλλον πλήρως σε πλατφόρμες της PSA.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές, ο Πρόεδρος της PSA North America, Larry Dominique, αποκάλυψε τις 15 πολιτείες, στις οποίες θα επικεντρωθεί η προσπάθεια του Groupe. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν η Καλιφόρνια, η Φλόριντα, η Νέα Υόρκη, το Τέξας, η Ουάσινγκτον, η Αριζόνα και η Μασαχουσέτη.  Βέβαια, η επιλογή των συγκεκριμένων πολιτειών μόνο τυχαία δεν έγινε, αλλά ελήφθησαν σημαντικοί παράγοντες όπως ότι στο σύνολό τους αντιπροσωπεύουν το 62% των συνολικών πωλήσεων σε όλη την αμερικανική επικράτεια.

2017-opel-insignia-production-at-russelsheim-germany-plant-chariatis-530

Εκτός της αμερικάνικης αγοράς, η PSA έχει βλέψεις και στον Καναδά, και πιο συγκεκριμένα στις επαρχίες της Αλμπέρτα, της Βρετανικής Κολούμπια, του Οντάριο και του Κεμπέκ, που «ευθύνονται» για το 87% των πωλήσεων. Πάντως, ακόμα παραμένει άγνωστο το με ποια εταιρεία θα ξεκινήσει την «εισβολή» της στις ΗΠΑ, που έχει προγραμματιστεί για το 2026, αν και τα πρώτα βήματα έχουν ήδη γίνει με την επίσημη παρουσίαση της πλατφόρμας Free2Move, αλλά και την αλλαγή της έδρας των κεντρικών γραφείων στην Ατλάντα.

Advertisement

2018 Buick Regal Sportback