Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Opel Mokka GSE: Ηλεκτρικά γκάζια

Ελλάδα 14:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Opel Mokka GSE: Ηλεκτρικά γκάζια

Mobility

Opel Mokka GSE: Ηλεκτρικά γκάζια

Mobility

Με τον Όμιλο PSA να διαθέτει ήδη σπορ μοντέλα υψηλής απόδοσης με υβριδική plug-in τεχνολογία, το να παρουσιάσει η Opel μια ανάλογη έκδοση με την εμφάνιση του κωδικού GSE, μοιάζει πολύ λογική εξέλιξη ειδικά σε μια πολύ σύγχρονη πλατφόρμα όπως είναι αυτή του Mokka.

Advertisement
Advertisement

Δεν θα είναι ούτε OPC ούτε GSi μια και τα κελεύσματα που παρόντος θέλουν περισσότερο εξηλεκτρισμό της γκάμας του κάθε κατασκευαστή, κάτι που αναμένεται να ακολουθήσει και η Opel. Στην πραγματικότητα με το Mokka η Opel μοιάζει να έχει βρει το επόμενό της best seller και με τις έως τώρα «τυπικές» εκδόσεις με κινητήρα εσωτερικής καύσης αλλά και ηλεκτρικό, αυτό που φαίνεται πως «λείπει» από τη γκάμα του μοντέλου είναι μια σύγχρονη sport έκδοση.

Με τις δυναμικές προτάσεις της Opel που είχαν τα χαρακτηριστικά GSI και πιο πριν OPC, να έχουν καταργηθεί λόγω αυξημένων ρύπων τώρα έρχεται η νέα πραγματικότητα με τα δυναμικά υβριδικά μοντέλα που μπορούν να δώσουν διέξοδο σε όσους θέλουν το κάτι παραπάνω σε επιδόσεις- που αποδεδειγμένα υπάρχουν.

Advertisement
Advertisement

Η Opel λοιπόν όπως φαίνεται, ετοιμάζει και σύντομα θα παρουσιάσει έκδοση GSΕ του Mokka και κατά πάσα πιθανότητα, όχι μόνο αυτού του μοντέλου. Αξίζει να σημειωθεί πως η Βρετανική «αδελφή» Vauxhall, ετοιμάζεται να παρουσιάσει το Mokka-e VXR, ένα μοντέλο που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2022 και προφανώς θα είναι το αντίστοιχο του Opel Mokka GSE.

Επιπλέον και η νέα γενιά του Astra θα έχει ανάλογη έκδοση για όσους θέλουν περισσότερο δυναμισμό. Κοινό χαρακτηριστικό τους, είναι πως θα έχουν περίπου την ίδια απόδοση με τις ηλεκτρικές τους εκδοχές, χωρίς να «ξεφεύγουν» σε ισχύ μια και ο sport χαρακτήρας τους θα τονίζεται περισσότερο από την εκμετάλλευση των καλών χαρακτηριστικών του πλαισίου EMP2.

Πιο δυναμική ρύθμιση ανάρτησης, βελτιωμένη αεροδυναμική και περισσότερη «ζωντάνια» από το σύστημα διεύθυνσης, είναι τα χαρακτηριστικά που περιμένουμε να δούμε και που θα κάνουν τη μεγάλη διαφορά σε αυτές τις εκδόσεις των Astra και Mokka.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ, ΕΠΙΣΗΣ:
Oριστικό: Στον Όμιλο Συγγελίδη η Opel
Ανανέωση και για το Opel Grandland που χάνει το “Χ”
Η Stellantis ακύρωσε την απόβαση της Peugeot στις ΗΠΑ

Advertisement