Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γνωριμία με το νέο Hyundai i30 N (video)

Ελλάδα 14:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γνωριμία με το νέο Hyundai i30 N (video)

ΝΕΑ

Γνωριμία με το νέο Hyundai i30 N (video)

ΝΕΑ

Η Hyundai βάζει στο μικροσκόπιο το i30 N facelift και μας προσφέρει μια γεύση για τις ικανότητές του.

Advertisement
Advertisement

Την ευκαιρία να συστηθούμε με την ανανεωμένη εκδοχή του «καυτού» Hyundai i30 N μας προσφέρει η νοτιοκορεατική εταιρεία, μέσω ενός test-drive. Πίσω από το τιμόνι του ισχυρού hatchback κάθεται ο Αlex Eichler, Executive Expert for Vehicle Development στο Hyundai Motor Europe Technical Center, ο οποίος αναλύει τις εντυπώσεις που αποκόμισε από την ολιγόλεπτη συνύπαρξή του με το μοντέλο.

Το i30 N facelift κινείται από τον γνωστό τούρμπο 4κύλινδρο 2λιτρο βενζινοκινητήρα ο οποίος στην «απλή» έκδοση παράγει 250 PS/ 353 Nm ροπής, πλαισιωμένος από 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο.

Για τους… πιο απαιτητικούς προσφέρεται η έκδοση Performance με τα 280 άλογα (+5 PS συγκριτικά με το απερχόμενο μοντέλο) και τα 392 Nm ροπής (+39) τα οποία αποδίδονται μεταξύ 1.950 και 4.600 σ.α.λ. Για τη μετάδοση της κίνησης στους εμπρός τροχούς φροντίζει είτε ένα 6άρι μηχανικό είτε το πρωτοεμφανιζόμενο σε ευρωπαϊκό μοντέλο του τμήματος Hyundai N, 8τάχυτο διπλοσύμπλεκτο αυτόματο (N DCT).

Advertisement
Advertisement

Αμφότερες οι εκδόσεις απολαμβάνουν τελική ταχύτητα 250 χλμ./ώρα, με τη διαφορά πως η Performance ολοκληρώνει πιο γρήγορα τη διαδικασία «0-100», σε 5,9 δλ. Η τελευταία, μάλιστα, εφοδιάζεται με διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης N Corner Carving Differential που υπερτονίζει τον δυναμικό χαρακτήρα του i30 N.

Advertisement

Το «παρών» δίνει και το σύστημα ελέγχου “N Grin Control System” που καλεί τον οδηγό να επιλέξει ανάμεσα σε 5 διαφορετικά προφίλ οδήγησης: Normal, Eco, Sport, N και N Custom. Αυτές αλλάζουν τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου και προσαρμόζουν ανάλογα τις παραμέτρους απόδοσης (κινητήρα, διαφορικού, συστήματος διεύθυνσης, ανάρτησης και εξάτμισης).

Το hot hatch «κάθεται» στις στάνταρ 18άρες ζάντες αλουμινίου, με το πακέτο Performance να περιλαμβάνει 19άρες, ντυμένες με ελαστικά Pirelli P-Zero.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Hyundai i30 1.0T 120 PS 48V Hybrid iMT
Απογείωση για τα ιπτάμενα οχήματα της Hyundai το 2025
Το Hyundai Tucson με τους ήρωες της Marvel (+video)

 

Advertisement