Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γιατί ο Jay Leno έχει «σπαστεί» με τη Ferrari;

Ελλάδα 6:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιατί ο Jay Leno έχει «σπαστεί» με τη Ferrari;

ΝΕΑ

Γιατί ο Jay Leno έχει «σπαστεί» με τη Ferrari;

ΝΕΑ

O γνωστός πρώην τηλεπαρουσιαστής και φανατικός petrolhead δεν θέλει να έχει κανένα αυτοκίνητο της Ferrari στην τεράστια συλλογή του.

Advertisement
Advertisement

Ο Jay Leno είναι γνωστός για διάφορους λόγους και μέσα σε αυτούς είναι και το κόλλημα που έχει με τα αυτοκίνητα.

Είναι -μεταξύ άλλων- και φανατικός συλλέκτης, έχοντας στην κατοχή του πάνω από 300 αυτοκίνητα, μεταξύ αυτών και μερικά από τα σπανιότερα στον κόσμο.

Όμως, όσο και αν φαίνεται παράξενο, στην συλλογή του δεν υπάρχει αυτοκίνητο της Ferrari. Κάτι που όπως εξηγεί ο ίδιος γίνεται για λόγους που έχουν να κάνουν με την ίδια την Ferrari και τους dealers της στην Αμερική.

Advertisement
Advertisement

Ο ίδιος στης κατά καιρούς συνεντεύξεις του έχει εξηγήσει ότι δεν αγοράζει Ferrari, παρά το ότι του αρέσουν και γνωρίζει τα πάντα για αυτές, γιατί η αντιμετώπισή του ως πελάτη είναι απαράδεκτη.

Το πρόβλημα κρατά από την δεκαετία του 90, και σχετίζεται με τα πολλά εμπόδια που βάζει η Ferrari στην απόκτηση ενός αυτοκινήτου της. Μάλιστα όπως λέει ο Leno είναι αδιανόητο να σε υποχρεώνουν να αγοράσεις δύο Μondial έτσι ώστε να έχεις το δικαίωμα να επιλέξεις την Ferrari που επιθυμείς.

Advertisement

Ο ίδιος θεωρεί ότι σε αντίθεση με τις παλιές Ferrari, οι σύγχρονες δεν είναι καθόλου καλή επένδυση για κάποιον που θέλει να βγάλει χρήματα στο μέλλον πουλώντας μία μεταχειρισμένFerrariη .

Eπίσης σε παλαιότερη συνέντευξή του είχε επισημάνει ότι δεν μπορεί να χρεώνει το συνεργείο 25.000 δολάρια για μία εργασία, όταν άλλες αντίστοιχες εταιρίες χρεώνουν μόλις 1.500 δολάρια για το ίδιο πράγμα.

Advertisement

Γενικά, ο Leno αισθάνεται ότι η αντιπροσώπευση της Ferrari στις ΗΠΑ θυμίζει μία μαζοχιστική σχέση με τον πελάτη. Όπως λέει ο ίδιος, σε μερικούς τους αρέσει να τους “δέρνουν” και να το ευχαριστιούνται και να περηφανεύονται για αυτό.

Αντίθετα, το στόμα του στάζει μέλι για εταιρίες όπως η ΜcLaren ή η Porsche. Όπως λέει η συνεργασία με τους εκεί αντιπροσώπους είναι πολύ πιο απλή και ξεκάθαρη. Ο Leno αναφέρεται στην ΜcLaren λέγοντας ότι αγόρασε ένα αυτοκίνητο στην τιμή ακριβώς του “καταλόγου” και μάλιστα του επέτρεψαν να κάνει όσες αλλαγές ήθελε.

Κάτι που συμβαίνει επίσης με την Porsche. Όμως οι dealers της Ferrari αντιμετωπίζουν με υπεροψία τον πελάτη, κάτι που τον έχει κάνει να “ξενερώσει” τελείως με την ιταλική μάρκα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η DMC απογειώνει τη Ferrari 296 GTB στα 900 άλογα
H Ferrari προχωρά στο μέλλον με κομπιουτεράδες επικεφαλής
Γιατί ο Nico Rosberg τα βρίσκει σκούρα με την Ferrari F40 του γείτονά του; (+video)