Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Ferrari προχωρά στο μέλλον με κομπιουτεράδες επικεφαλής

Ελλάδα 19:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Ferrari προχωρά στο μέλλον με κομπιουτεράδες επικεφαλής

ΝΕΑ

H Ferrari προχωρά στο μέλλον με κομπιουτεράδες επικεφαλής

ΝΕΑ

Οι εποχές που οι μηχανικοί έκαναν κουμάντο στην Ferrari έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, και το νέο αφεντικό φέρνει έναν αέρα τεχνολογικών αλλαγών και ανακατατάξεων που αλλάζει τα πάντα στην εταιρία.

Advertisement
Advertisement

Τρέμουν τα κόκαλα των ingegneri και τα ιερά και όσια του Μαρανέλο έχουν αναστατωθεί. Νέα ήθη στην Ferrari η οποία μετά τις αλλαγές που έγιναν πέρσι σε επίπεδο κορυφής, περνά στην επόμενη φάση των ανακατατάξεων στην στελέχωση, αποκτώντας έναν σαφώς πιο αέρα περισσότερο high-tech και ψηφιακό, παρά σκληροπυρηνικά μηχανικό.

Η άφιξη πέρσι του Benedetto Vigna στην θέση του CEO της εταιρίας αποτέλεσε μία πρώτου μεγέθους έκπληξη. Η προϋπηρεσία του στην εταιρία STMicroelectronics και στον χώρο των ηλεκτρονικών, για πολλούς δεν ταίριαζε με την θέση μιας τόσο ιστορικής μάρκας όπως η Ferrari.

Advertisement
Advertisement

O Vigna πάντως έχει πάρει σοβαρά τον ρόλο του θέλοντας να αλλάξει την εικόνα της Ferrari χωρίς όμως να επέμβει στην “ψυχή” των αυτοκινήτων της.

Και για να γίνει αυτό ξεκίνησε ήδη με σημαντικές αλλαγές στο οργανόγραμμα της εταιρίας, κρατώντας κάποια παλιά πρόσωπα αλλά φέρνοντας κοντά του και πρώην συνεργάτες του από το ψηφιακό πεδίου τους οποίους τοποθέτησε σε καίρια πόστα.

Όλα αυτά δείχνουν είναι τα πρώτα σημάδια μίας νέας εποχής για την φημισμένη ιταλική μάρκα, η οποία έχει θέλοντας και μη πρέπει να ακολουθήσει το ρεύμα των καιρών που θέλει περισσότερη ηλεκτροκίνηση, περισσότερα SUV και ακόμα περισσότερη ψηφιακή τεχνολογία για την ασφάλεια και την διασύνδεση.

Advertisement

Η δύσκολη κατάσταση που επικρατεί τον τελευταίο καιρό με τους ημιαγωγούς και τα τεράστια προβλήματα που έχει δημιουργήσει στην παγκόσμια παραγωγή δείχνει πόσο πολύ πλέον τα αυτοκίνητα εξαρτώνται από τον ψηφιακό κόσμο. Και η έλευση του Vigna και της ομάδας του στο τιμόνι της Ferrari ίσως αποδειχθεί η κίνηση-ματ για την ιταλική μάρκα και το μέλλον της.

Advertisement

Έστω και αν κάπου εκεί στο Μαρανέλο τρίζουν κάποια κόκαλα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ειδικό λογότυπο για τα 75 χρόνια Ferrari (+video)
Ferrari: Έρχονται και άλλες Icona
O V12 της Ferrari: Από την Enzo στη Daytona SP3