Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γιατί να περιμένεις το μικρό και φθηνό ηλεκτρικό Volvo;

Ελλάδα 20:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γιατί να περιμένεις το μικρό και φθηνό ηλεκτρικό Volvo;

ΝΕΑ

Γιατί να περιμένεις το μικρό και φθηνό ηλεκτρικό Volvo;

ΝΕΑ

Στις 7 Ιουνίου η Volvo θα παρουσιάσει το μικρό ηλεκτρικό της μοντέλο. Και τα πρώτα σκίτσα που βγαίνουν στην δημοσιότητα αφήνουν πολλές υποσχέσεις.

Advertisement
Advertisement

Η Volvo είναι μία από τις εταιρίες που πρωτοστατούν στην ηλεκτρική μετάβαση, έχοντας ως ορίζοντα για τον πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας της το τέλος της δεκαετίας, ίσως και λίγο νωρίτερα.

Στην πορεία αυτή έχει ήδη παρουσία σε όλες τις σημαντικές κατηγορίες της αγοράς. Και πλέον, θα μπει και στα μικρά ηλεκτρικά, μία κατηγορία η οποία θα είναι το κριτήριο της επιτυχίας για κάθε εταιρία μέσα στα επόμενα χρόνια.

Ήδη γνωρίζουμε ότι το δικό της μικρό μοντέλο θα ονομάζεται EX30 και όπως αναφέραμε σε προηγούμενη δημοσίευσή μας θα είναι μία compact SUV, με σπορ γραμμές και αισθητική που θα δανείζεται πολλά στοιχεία από τη ναυαρχίδα της εταιρίας, το EX90.

Advertisement
Advertisement

Εκτός από το video-teaser που ήδη έχουμε δει, κυκλοφόρησαν στην Κίνα και τα πρώτα επίσημα σκίτσα του EX30 που δείχνουν μάλλον και την τελική μορφή του μοντέλου που θα παρουσιαστεί στις 7 Ιουνίου.

Τα κοινά χαρακτηριστικά μεταξύ του EX30 και του EX90 περιλαμβάνουν τα διαιρούμενα πίσω φώτα, τους προβολείς τεχνολογίας pixel LED, καθώς και το τετραγωνισμένο αμάξωμα. Στην περίπτωσή του βέβαια οι αναλογίες είναι διαφορετικές και πλησιάζουν εκείνες του XC40, με πιο νεανικό στιλ και περιπετειώδη διάθεση.

Advertisement

Το Volvo EX30 θα χρησιμοποιεί μία μικρότερη έκδοση της πλατφόρμας SEA (Sustainable Experience Architecture) της Geely, η οποία υποστηρίζει ήδη SUV παρόμοιου μεγέθους, όπως το Smart #1 και το Zeekr X.

Πιθανότατα θα υπάρχει και η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε ένα ή δύο ηλεκτροκινητήρες, μαζί με πακέτα μπαταριών διαφορετικής χωρητικότητας.

Advertisement

Ο CEO της εταιρίας, Jim Rowan, έχει δηλώσει για το EX30 ότι είναι ένα πολύ σημαντικό μοντέλο για τη μάρκα. Ο ίδιος έχει πει ότι θα προσφέρεται σε μία πολύ ανταγωνιστική τιμή και ότι επίσης θα έχει εξαιρετική αυτονομία για την κατηγορία του.

Η Volvo ελπίζει ότι το EX30 θα τη βοηθήσει να προσεγγίσει ένα νεανικό κοινό, καθώς θα επικεντρωθεί στις διαδικτυακές πωλήσεις και θα προτείνει ένα νέο μοντέλο ιδιοκτησίας με συνδρομή.

Advertisement

Η επίσημη παρουσίασή του θα γίνει στις 7 Ιουνίου και θα είναι άμεσα διαθέσιμο σε επιλεγμένες αγορές. Η παραγωγή του θα γίνεται στην Κίνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Volvo EX30 είναι καθ’ όδον (+video)
Το νέο Volvo EX60 θα μπορούσε να είναι έτσι
Ποιο ηλεκτρικό ξεπούλησε μέχρι το 2024;