Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο αμιγώς ηλεκτρικό Volvo τον Μάρτιο του 2021

Ελλάδα 11:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο αμιγώς ηλεκτρικό Volvo τον Μάρτιο του 2021

ΝΕΑ

Νέο αμιγώς ηλεκτρικό Volvo τον Μάρτιο του 2021

ΝΕΑ

Η Volvo θέλει να διευρύνει την γκάμα της με ηλεκτρικά αυτοκίνητα, και στο πλαίσιο αυτό σύντομα θα αποκαλύψει ένα νέο μοντέλο σχετικής τεχνολογίας.

Advertisement
Advertisement

Δυναμικό μπάσιμο στον χώρο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων πραγματοποιεί η Volvo, η οποία έως το 2025 επιθυμεί το 50% της γκάμας της να απαρτίζεται από αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, με τα υπόλοιπα να είναι υβριδικά.

Πρώτο της βήμα συνιστά η αποκάλυψη ενός αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου, κάτι το οποίο θα γίνει τον προσεχή Μάρτιο, του 2021.

Ειδικότερα, την δεύτερη μέρα του πρώτου ανοιξιάτικου μήνα, η σουηδική εταιρεία θα δώσει αναλυτικές λεπτομέρειες για το επερχόμενο μοντέλο, ενώ θα αποκαλύψει το πλάνο της αναφορικά με την «ηλεκτρική στρατηγική της», αναφέρει το Μέσο Automotive News.

Advertisement
Advertisement

«Μέχρι να σας δείξουμε το αυτοκίνητο, θα συνεχίσουμε να σας “έχουμε” στο σκοτάδι. Υπόσχομαι, ωστόσο, πως πρόκειται για ένα πανέμορφο αυτοκίνητο», επισήμανε χαρακτηριστικά ο Διευθύνων Σύμβουλος της Volvo, Hakan Samuelsson, στο Automotive News, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε και στο τέλος παραγωγής του V40:

«Προκειμένου να έχουμε κέρδη, πρέπει να εστιάσουμε σε μοντέλα με υψηλότερες τιμές και σε πιο premium κατηγορίες αυτοκινήτων», συμπλήρωσε ο Samuelsson.

Advertisement

Προσώρας, οι επίσημες πληροφορίες είναι ελάχιστες. Καλά ενημερωμένες πηγές, ωστόσο, αναφέρουν πως το νέο ηλεκτρικό θα βασίζεται στη συμπαγή πλατφόρμα CMA, η οποία χρησιμοποιείται και από το Volvo XC40 Recharge.

Σημειώνεται ότι σε προηγούμενη συνέντευξή του, ο CEO της Volvo είχε υπογραμμίσει πως, μέχρι το 2030, στόχος της Volvo είναι να παράγει αποκλειστικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Volvo XC20: Σουηδική επέλαση στα Crossover

H Volvo ετοιμάζει ένα νέο μικρότερο ηλεκτρικό SUV

Advertisement

Έρχεται και baby SUV από τη Volvo;