Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μήνυση από μέτοχο, στην Tesla και στον Elon Musk

Ελλάδα 5:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μήνυση από μέτοχο, στην Tesla και στον Elon Musk

ΝΕΑ

Μήνυση από μέτοχο, στην Tesla και στον Elon Musk

ΝΕΑ

Ένας μέτοχος της Tesla, μηνύει την εταιρεία και τον διευθύνοντα σύμβουλο αυτής, Elon Musk, για να προασπίσει τα συμφέροντά του προφανώς.

Advertisement
Advertisement

Οι καταγγελίες για προβλήματα στον εργασιακό χώρο της Tesla, έχουν αρχίσει και παίρνουν διαστάσεις ανησυχητικές.

Η μήνυση που κατατέθηκε στο Όστιν του Τέξας, από τον Solomon Chau που έχει μετοχές της εταιρείας, είναι ενάντια της Tesla, των 11 μελών του διοικητικού συμβουλίου και του διευθύνοντα σύμβουλου της εταιρείας, Elon Musk. Ο μηνυτής ισχυρίζεται ότι η αυτοκινητοβιομηχανία «παραβίασε το καταπιστευματικό της καθήκον επιτρέποντας μια κουλτούρα διακρίσεων και παρενόχλησης στο χώρο εργασίας» κάτι που στοιχίζει ακριβά –όπως λέει ο ίδιος- στην εταιρεία, άρα θίγει και τα δικά του προσωπικά συμφέροντα.

Advertisement
Advertisement

«Η τοξική κουλτούρα του χώρου εργασίας της Tesla έχει προκαλέσει οικονομική ζημιά και ανεπανόρθωτη ζημιά στη φήμη της εταιρείας» ανέφερε ο Chau στην καταγγελία του. Η συγκεκριμένη νομική κίνηση, έχει προφανώς χαρακτήρα «διασφάλισης» για μελλοντικές διεκδικήσεις και προφανώς σχετίζεται με μια πρόσφατη μήνυση του Υπουργείου Δίκαιης Απασχόλησης και Στέγασης της Καλιφόρνια, για φυλετικές διακρίσεις και σεξουαλική παρενόχληση στον εργασιακό χώρο της Tesla. Τον περασμένο Φεβρουάριο, η υπηρεσία είπε ότι βρήκε «στοιχεία ότι το εργοστάσιο Fremont της Tesla είναι ένας φυλετικά διαχωρισμένος χώρος εργασίας όπου οι μαύροι εργαζόμενοι υπόκεινται σε φυλετικές δυσφημίσεις και διακρίσεις».

Η Tesla από τη μεριά της, τοποθετήθηκε επί του θέματος χαρακτηρίζοντας τη μήνυση «άστοχη» αλλά είναι γεγονός πως έχει αντιμετωπίσει αρκετές καταγγελίες για διακρίσεις στο χώρο εργασίας από κάποιους υπαλλήλους. Αρκετές γυναίκες υπάλληλοι έχουν επίσης καταγγείλει πως η σεξουαλική παρενόχληση είναι ανεξέλεγκτη στο εργοστάσιο της εταιρείας Fremont. Μαζί με την επιβάρυνση των δαπανών της εταιρείας για την υπεράσπιση νομικών υποθέσεων και την πληρωμή προστίμων για παραβάσεις, ο ενάγων ισχυρίζεται επίσης ότι οι ενέργειες και η αδράνεια σε άλλες περιπτώσεις της Tesla, έχουν προκαλέσει την απώλεια εργαζομένων υψηλής ποιότητας.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η εξυπηρέτηση πελατών «πονάει» στην Tesla
Ποια εταιρία θα περάσει την Tesla;
O Elon Musk ετοιμάζει μεγάλες απολύσεις στην Τesla

Advertisement

 

 

 

Advertisement