Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μπελάδες για Tesla με σοβαρά προβλήματα (φωτογραφίες)

Ελλάδα 15:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μπελάδες για Tesla με σοβαρά προβλήματα (φωτογραφίες)

ΝΕΑ

Μπελάδες για Tesla με σοβαρά προβλήματα (φωτογραφίες)

ΝΕΑ

Ένα ολοκαίνουργιο Model 3 με αρκετά σοβαρό πρόβλημα στις υποδοχές για τους γρύλους στο κάτω μέρος του, προκαλεί νομικά προβλήματα στην Tesla.

Advertisement
Advertisement

Ένα ρομπότ στη γραμμή παραγωγής της Tesla στο Fremont των ΗΠΑ, έχει προκαλέσει πρόβλημα σε αρκετά Model 3 που χωρίς –προφανώς- να ελεγχθούν, έχουν παραδοθεί.

Οι ιδιοκτήτες τους, ανακαλύπτουν ένας-ένας το πρόβλημα και όλοι συντάσσονται με το Γερμανό μηχανικό που κινήθηκε ήδη νομικά απέναντι στην εταιρεία. Τον Φεβρουάριο του 2021 απέκτησε καινούργιο (έναντι του ποσού των 54.000 ευρώ) το νέο του Model 3 Long Range και όταν ήρθε η ώρα να αλλάξει τα ελαστικά για να τοποθετήσει τα καλοκαιρινά στο αυτοκίνητο, διαπίστωσε πως τα τρία από τα τέσσερα σημεία στήριξης του γρύλου στο αυτοκίνητό του, ήταν παραμορφωμένα και με «σχισμένο» το μεταλλικό τους έλασμα.

Μετά από τη σχετική έρευνα που διενήργησε, ο μηχανικός –το όνομα του οποίου, εύλογα, δεν αποκαλύπτεται– ανακάλυψε ότι πολλοί πελάτες της Tesla είχαν το ίδιο πρόβλημα και έμαθε ότι αυτό προκαλείται από ένα ρομπότ στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Fremont. Αυτό σήμαινε πως η Tesla δεν θα μπορούσε να υποστηρίξει ότι η ζημιά προκλήθηκε εκ των υστέρων. Σύμφωνα με το δικηγόρο του μηχανικού, η εταιρεία παραδέχτηκε ακόμη και γραπτώς ότι «η διαδικασία παραγωγής τροποποιήθηκε για να αποφευχθούν τέτοια ελαττώματα», στις 26 Απριλίου 2021.

Advertisement
Advertisement

Ο ιδιοκτήτης του Model 3 προσπάθησε να έρθει σε «φιλικό διακανονισμό» με την εταιρεία προκειμένου να λύσει το πρόβλημα, ζητώντας την αποκατάσταση του προβλήματος, με την Tesla να θεωρεί πως το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να… βάψει τα προβληματικά σημεία. Όταν ο μηχανικός υποστήριξε ότι αυτό δεν ήταν αρκετό, το Κέντρο Εξυπηρέτησης της Tesla στο Βερολίνο τον ενημέρωσε πως το πρόβλημα αυτό είναι κάτι που δεν καλύπτεται από την εγγύηση, κάτι που όπως προκύπτει, δεν είναι αλήθεια.

Κάπως έτσι λοιπόν, ο μηχανικός κατέθεσε αγωγή στο Περιφερειακό Δικαστήριο του Μονάχου το Σεπτέμβριο του 2021 και εκτός της αντικατάστασης του οχήματος από την εταιρεία, ζήτησε να γίνει ανεξάρτητος έλεγχος αυτοκινήτου. Το γερμανικό δικαστήριο ανέθεσε σε έναν εμπειρογνώμονα της DEKRA να ελέγξει το όχημα, κάτι που έγινε τον Απρίλιο του 2022. Το συμπέρασμα ήταν ότι το Model 3 δεν θα περνούσε ποτέ τον πρώτο από τους τακτικούς του ελέγχους (το αντίστοιχο ΚΤΕΟ) που απαιτείται για κάθε αυτοκίνητο που κυκλοφορεί στους δημόσιους δρόμους.

Advertisement

Περιμένουμε με ενδιαφέρον να μάθουμε την εξέλιξη της συγκεκριμένης περίπτωσης, που προφανώς αφορά κι άλλους ιδιοκτήτες Tesla Model 3 αμερικάνικης κατασκευής, καθώς από την αντίδραση του κατασκευαστή θα μπορούμε να κρίνουμε πολλά και σε ότι έχει να κάνει με την after sales εξυπηρέτηση, που στις μέρες μας, είναι μάλλον σημαντικότερη από την πώληση αυτή καθαυτή.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Ford προβοκάρει –πάλι- την Tesla
Tesla Model 3 Performance εναντίον BMW M3 και Audi RS5 (video)
Πόσο κοστίζει μεταχειρισμένο το Tesla Model 3 στην Ελλάδα;

 

 

Advertisement