Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γιατί η Stellantis στρέφεται στην Αλγερία;

Ελλάδα 13:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γιατί η Stellantis στρέφεται στην Αλγερία;

ΝΕΑ

Γιατί η Stellantis στρέφεται στην Αλγερία;

ΝΕΑ

Όπως ανακοινώθηκε, ο Όμιλος Stellantis υπέγραψε συμφωνία με την κυβέρνηση της βορειοαφρικανικής χώρας με σκοπό να επωφεληθούν και τα δύο μέρη.

Advertisement
Advertisement

Στο πλαίσιο επέκτασης των δραστηριοτήτων του Ομίλου Stellantis, αλλά και της αναζήτησης πρόσφορου επενδυτικού «εδάφους» για τη μελλοντική κερδοφορία του, τα ανώτατα στελέχη του κατέληξαν σε συμφωνία-πλαίσιο με την αλγερινή κυβέρνηση η οποία αφορά στη Fiat.

Τη συμφωνία υπέγραψαν ο κ. Samir Cherfan Διευθύνων Σύμβουλος της Stellantis για την περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, και ο κ. Boussoussa Zineddine, Διευθυντής στο Τμήμα Συνεργασίας τού Υπουργείου Βιομηχανίας της Αλγερίας. Με αυτή αναμένεται να καθοριστούν οι όροι που θα διέπουν την τελική σύμβαση και τις λεπτομέρειες για τη δημιουργία εγκαταστάσεων στο έδαφος της αφρικανικής χώρας.

Advertisement
Advertisement

Όπως έγινε γνωστό, σε αυτές  θα κατασκευάζονται οχήματα της Fiat, όπως και ανταλλακτικά για τα μοντέλα της, ενώ θα αναπτυχθεί και δίκτυο για υπηρεσίες after sales της ιταλικής εταιρείας. Παρόντες στην εκδήλωση για την υπογραφή τής συμφωνίας-πλαισίου ήταν τόσο κ. Carlos Tavares, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Stellantis, όσο και οι πρεσβευτές της Αλγερίας και της Ιταλίας.

Μετά το πέρας αυτής, ο κ. Tavares συναντήθηκε και με τον κ. Aïmene Benabderrahmane, τον Πρωθυπουργό της Αλγερίας. Ο κ. Tavares δήλωσε σχετικά: «Η υπογραφή της συμφωνίας-πλαισίου συνάδει με την ιστορική παρουσία τής Stellantis και των εταιρειών της στην αγορά αυτοκινήτου της χώρας. Η πορεία των συνομιλιών μάς κάνει να έχουμε αυτοπεποίθηση ότι η Fiat θα έχει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης και θα είναι πρόθυμη να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των Αλγερινών πελατών».

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Γιατί η Stellantis προσφέρει μπόνους στους εργαζόμενους της;
Η Jeep με το ηλεκτρικό Wagoneer στοχεύει τα premium SUV
Η Stellantis ξεκινά τη νέα εποχή στη χρήση του αυτοκινήτου

 

Advertisement