Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γιατί η Fiat μειώνει τις επιλογές εξοπλισμού στα μοντέλα της;

Ελλάδα 16:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γιατί η Fiat μειώνει τις επιλογές εξοπλισμού στα μοντέλα της;

ΝΕΑ

Γιατί η Fiat μειώνει τις επιλογές εξοπλισμού στα μοντέλα της;

ΝΕΑ

Η Fiat, προσπαθεί να βρει έναν ουσιαστικότερο «επιχειρηματικό βηματισμό» στο πλαίσιο του oμίλου Stellantis και αυτό σημαίνει ότι αλλάζει και προσαρμόζεται σε κάθε τομέα.

Advertisement
Advertisement

Το Fiat 500, σε όλες τις εκδόσεις του, το… αειθαλές Panda και το Tipo είναι τα επιβατικά μοντέλα της ιταλικής εταιρείας στα οποία αυτή βασίζεται για τη συνέχιση της εμπορικής πορείας της. Ωστόσο, τα στελέχη της ακόμα αναζητούν τον τρόπο να επανέλθει αποτελεσματικότερα στο προσκήνιο της ευρωπαϊκής αγοράς αυτοκινήτου.

Μία από τις λύσεις που αποφασίστηκαν προς αυτόν τον σκοπό είναι η απλοποίηση της διαδικασίας παραγγελιοληψίας μέσω διαδικτύου από τους υποψήφιους αγοραστές της. Συγκεκριμένα, ο ενδιαφερόμενος θα επιλέγει το μοντέλο της εταιρείας που του αρέσει και το χρώμα τού αμαξώματος που επιθυμεί.

Advertisement
Advertisement

Στη συνέχεια, θα έχει τη δυνατότητα να επιλέγει μόνο μεταξύ τριών διαφορετικών επιπέδων εξοπλισμού για όλα τα μοντέλα, τόσο τα επιβατικά όσο και τα επαγγελματικά. Η συγκεκριμένη φιλοσοφία τής Fiat έχει αρχίσει ήδη να εφαρμόζεται στην επίσημη ιστοσελίδα της στην Ιταλία αλλά αναμένεται να υπάρξει εναρμόνιση και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες που διαθέτει τα μοντέλα της.

Με την εφαρμογή αυτής της εμπορικής πρακτικής, η εταιρεία απλοποιεί και τη διαδικασία κατασκευής των οχημάτων της στις γραμμές παραγωγής, μειώνοντας τον χρόνο ολοκλήρωσής τους, επιταχύνει τον χρόνο παράδοσής τους στους πελάτες της και ελαττώνει το πρόβλημα τροφοδοσίας της με ημιαγωγούς.

Advertisement

Αναφορικά με τα επιβατικά μοντέλα της, τα επίπεδα ονομάζονται «Style», «Tech» και «Comfort». Προσφέρουν συγκεκριμένο εξοπλισμό έκαστο αλλά υπάρχει η δυνατότητα να συνδυάσει ο υποψήφιος αγοραστής στοιχεία από δύο ή ακόμα και από τις τρεις εξοπλιστικές βαθμίδες. Πέραν αυτών, η Fiat θα προσφέρει κατά καιρούς και ειδικές εκδόσεις, όπως και επετειακές.

Σε ό,τι αφορά στα επαγγελματικά μοντέλα της, αρχικά θα είναι διαθέσιμα μόνο με ένα βασικό επίπεδο εξοπλισμού. Ωστόσο, επειδή απευθύνονται σε επαγγελματίες υπάρχουν πολλές επιλογές αναφορικά με το αμάξωμά τους και τη διαμόρφωση του χώρου μεταφοράς εμπορευμάτων και αντικειμένων.

Advertisement

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχουν διαφοροποιήσεις στον εξοπλισμό οι οποίες, όμως, αφορούν στη χρηστικότητα και στη λειτουργικότητα που προσφέρει το όχημα σε αυτόν που το επιλέγει, για να κάνει όσο το δυνατόν καλύτερα τη δουλειά του. Επίσης, και γι’ αυτά υπάρχει η δυνατότητα επιλογής μεταξύ επιπλέον τριών εξοπλιστικών επιπέδων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Mobility 2022: Βελμάρ, Fiat 500 BEV 3+1 La Prima
Η Fiat επενδύει στην ηλεκτροκίνηση
Στην Ελλάδα το νέο υβριδικό Fiat Panda (+τιμές)

Advertisement