Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Όλες οι λεπτομέρειες του Tesla Cybertruck (τιμές, video)

Ελλάδα 3:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Όλες οι λεπτομέρειες του Tesla Cybertruck (τιμές, video)

ΝΕΑ

Επίσημο: Όλες οι λεπτομέρειες του Tesla Cybertruck (τιμές, video)

ΝΕΑ

Στην εκδήλωση παράδοσης 10 Cybertruck σε υπαλλήλους της Tesla αποκαλύφθηκαν και στοιχεία για το ηλεκτρικό αγροτικό.

Advertisement
Advertisement

Η παράδοση των 10 Cybertruck σε άτομα που έχουν στενή σχέση με την Tesla δεν σημαίνει φυσικά και την έναρξη της κανονικής παραγωγής του ηλεκτρικού αγροτικού. Που από ότι φαίνεται έχει πλησιάσει πιο κοντά στην υλοποίησή της.

Από κει και πέρα η αμερικανική εταιρεία αποκάλυψε κάποια από τα τελικά τεχνικά χαρακτηριστικά του αγροτικού της με τη φουτουριστική όσο και αμφιλεγόμενη εμφάνιση.

‘Έτσι λοιπόν τελικά το Cybertruck έχει μια καρότσα μήκους 1,83 και πλάτους 1,23 μέτρων, ωφέλιμο φορτίο 1.134 κιλών και μπορεί να ρυμουλκήσει μέχρι και σχεδόν 5,0 τόνους. Για την ακρίβεια 4.990 κιλά.

Advertisement
Advertisement

Η κορυφαία έκδοσή του με τους συνολικά τρεις ηλεκτροκινητήρες ολοκληρώνει το 0-96 χλμ./ ώρα (0-60 μίλια/ώρα) σε μόλις 2,6 δεύτερα, ενώ για να αποδείξει τις επιδόσεις του η Tesla έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο όπου το Cybertruck αφήνει πίσω του στο ¼ του μιλίου μια Porsche 911 ρυμουλκώντας ταυτόχρονα ένα τρέιλερ με μια άλλη 911.

Advertisement

Η ανάρτηση είναι πνευματική γεγονός που του εξασφαλίζει απόσταση από το έδαφος που μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 43 εκατοστά, τα οποία μάλιστα είναι «καθαρά» μιας και δεν «κρέμονται» στοιχεία από τη μετάδοση.

Τα παράθυρα αντέχουν στα χτυπήματα από… βράχους, όπως χαρακτηριστικά λέει ο Ιλον Μασκ, με το πάχος τους να εξασφαλίζει ταυτόχρονα και μια εξαιρετικά ήσυχη καμπίνα, ενώ το αμάξωμα, όπως φαίνεται και στο βίντεο που ακολουθεί αντέχει στους… πυροβολισμούς.

@newsauto.gr
Advertisement

Τα πρώτα Cybertruck παραδόθηκαν (επιτέλους) αλλά σε… υπαλλήλους της Tesla. #tesla #teslamodels #teslacybertruck #cybertruck #newsauto #newsautogr #car

♬ πρωτότυπος ήχος – newsautogr

Advertisement

Παρά τις γωνίες του αμαξώματός του το Cybertruck είναι αεροδυναμικό με ένα συντελεστή οπισθέλκουσας 0,335 γεγονός που βοηθά και την αυτονομία του. Η μέγιστη τιμή της οποίας θα φτάνει μέχρι και τα 547 χιλιόμετρα στην τετρακίνητη έκδοση, τιμή που υπολείπεται σημαντικά από τα 805 χιλιόμετρα που είχε ανακοινώσει αρχικά η Tesla.

H βασική πισωκίνητη που θα εμφανιστεί το 2025 θα έχει αυτονομία μόλις 402 χιλιομέτρων, ενώ η κορυφαία έκδοση με τους 3 κινητήρες θα μπορεί να καλύψει 515 χιλιόμετρα και να κινηθεί μέχρι και με 209 χλμ./ώρα. Όταν οι άλλες εκδόσεις δεν θα ξεπερνούν τα 180 χλμ./ώρα.

Σημαντική απόκλιση πάντως υπάρχει και από τις τιμές που είχε ανακοινώσει αρχικά η Tesla. Έτσι η βασική, πισωκίνητη έκδοση δεν θα ξεκινά από τις 40.000 δολάρια όπως αρχικά είχε λεχθεί αλλά από τις 60.990. Η τετρακίνητη θα κοστίζει από 79.990 δολάρια και η κορυφαία Cyberbeast από 99.990 δολάρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Φτιάξε το δικό σου Tesla Roadster, μπορείς!
Το Tesla Cybertruck το παίρνεις και το… παντρεύεσαι!
Με Tesla λεωφορεία η Ελλάδα;