Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γιατί η Samsung δεν θέλει να φτιάξει αυτοκίνητο;

Ελλάδα 16:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γιατί η Samsung δεν θέλει να φτιάξει αυτοκίνητο;

ΝΕΑ

Γιατί η Samsung δεν θέλει να φτιάξει αυτοκίνητο;

ΝΕΑ

Μπορεί η Apple και οι κινέζικες εταιρίες ηλεκτρονικών να έχουν ανακοινώσει ότι ετοιμάζουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα, όμως η Samsung αντιστέκεται. Και έχει έναν καλό λόγο γι’ αυτό.

Advertisement
Advertisement

Τα τελευταία χρόνια η αυτοκινητοβιομηχανία και οι μεγάλες εταιρίες τεχνολογίας έχουν αρχίσει να συγκλίνουν, με εταιρίες όπως η Apple, η Sony, η Huawei και άλλες να έχουν ανακοινώσει τα σχέδιά τους ώστε να εμπλακούν στην παραγωγή αυτοκινήτων.

Η κατάσταση δείχνει αρκετά φυσιολογική, καθώς η ώσμωση που υπάρχει ανάμεσα σε αυτούς τους δύο κλάδους είναι μεγάλη, με τα αυτοκίνητα να έχουν γίνει πλέον πλατφόρμες όπου οι εταιρίες ηλεκτρονικών εφαρμόζουν τις τελευταίες τεχνολογίες τους.

Από όλους τους κατασκευαστές, αυτή που συνεχώς απασχολεί τα media είναι η Apple, το αυτοκίνητο της οποίας έχει γίνει ένα παγκόσμιο σίριαλ το οποίο οι νεότερες πληροφορίες το θέλουν να παίρνει αίσιο τέλος το 2025.

Advertisement
Advertisement

Τα βήματα της Apple ακολουθούν και άλλες εταιρίες κατασκευής κινητών τηλεφώνων, όπως η Huawei, η Xiaomi ακόμα και η Oppo. Όμως από τις εταιρίες αυτές απουσιάζει ίσως το μεγαλύτερο στον κόσμο, η κορεάτικη Samsung.

Είναι προφανές ότι η Samsung έχει όλα όσα χρειάζεται για να εμπλακεί στην παραγωγή αυτοκινήτων, καθώς ήδη παράγει μπαταρίες, οθόνες OLED, microchips για την αυτόνομη οδήγηση και δεκάδες άλλα χρήσιμα εξαρτήματα στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Συνεργάζεται επίσης με τους μεγαλύτερους κατασκευαστές στον κόσμο, μεταξύ των οποίων η BMW, η Audi, η Hyundai ακόμα και η Tesla. Θεωρητικά λοιπόν, η Samsung θα μπορούσε να βρει εύκολα έναν συνεργάτη ώστε να προχωρήσει στην κατασκευή του δικού της EV.

Advertisement

Όμως όπως όλα δείχνουν, αυτό το ενδεχόμενο δεν απασχολεί καθόλου την κορεάτικη εταιρία. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Samsung φοβάται να ρισκάρει σε ένα δικό της όχημα, καθώς ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα έβαζε σε κίνδυνο την σχέση της με τους υπάρχοντες συνεργάτες στους οποίους προμηθεύει εξαρτήματα για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Advertisement

Έτσι η Samsung έχει πάρει την στρατηγική απόφαση να μην φτιάξει το δικό της αυτοκίνητο, αλλά να συνεχίσει τον ασφαλή και επικερδή δρόμο που ακολουθεί μέχρι τώρα, και να παραμείνει ο προμηθευτής για τους μεγάλους συνεργάτες της.

Αυτό πάντως δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί αργότερα να αλλάξει γνώμη. Ιδίως όταν και αν εμφανιστεί το Apple Car και αν αποδειχθεί και στην πράξη ότι ήταν μία έξυπνη κίνηση από την μεγάλη αντίπαλό της.

Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας πάντως, η Samsung είναι ξεκάθαρο ότι δεν έχει σχέδια για την παραγωγή αυτοκινήτου. Και μάλλον κάνει πολύ έξυπνα, περιμένοντας τους άλλους να προσπαθήσουν (και ενδεχομένως να εκτεθούν) και ύστερα να κάνει την δική της κίνηση.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Συνεργασία Samsung και Mercedes για το Galaxy S22 Ultra
Η Samsung εξελίσσει Big Brother για οδηγούς (+video)
Tesla: Ασφαλέστερα αυτόνομα αυτοκίνητα με την υπογραφή της Samsung