Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γιατί η Porsche εξαφάνισε το άγαλμα του Χριστού; (+video)

Ελλάδα 1:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιατί η Porsche εξαφάνισε το άγαλμα του Χριστού; (+video)

ΝΕΑ

Γιατί η Porsche εξαφάνισε το άγαλμα του Χριστού; (+video)

ΝΕΑ

Σάλος έχει ξεσπάσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς η Porsche σε ένα διαφημιστικό της έχει σβήσει ένα χαρακτηριστικό άγαλμα του Ιησού Χριστού.

Advertisement
Advertisement

Η Porsche εξέφρασε τη λύπη της για τον ψηφιακό αποκλεισμό του αγάλματος του “Cristo Rei”, ενός θρησκευτικού μνημείου που βρίσκεται στην Πορτογαλία, από ένα διαφημιστικό βίντεο με την Porsche 911 S/T.

Η αυτοκινητοβιομηχανία αναγνώρισε το λάθος μετά το βίντεο που προκάλεσε αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η νοσταλγική διαφήμιση, που γιορτάζει τα 60 χρόνια της εμβληματικής Porsche 911, τράβηξε την προσοχή όταν ένας παρατηρητικός θεατής είδε ότι μια σκηνή που απεικόνιζε το άγαλμα Cristo Rei με θέα τη Λισαβόνα της Πορτογαλίας είχε αφαιρεθεί ψηφιακά από το φόντο.

Advertisement
Advertisement

Απαντώντας στις αντιδράσεις, η Porsche ζήτησε γρήγορα συγγνώμη και ανέβασε εκ νέου το βίντεο με το άγαλμα να επανέρχεται στην αρχική του θέση.

Το διαφημιστικό σποτ διάρκειας 2 λεπτών και 30 δευτερολέπτων παρουσιάζει την εξέλιξη της 911 μέσα από διαφορετικές γενιές, με σκηνές που αντιστοιχούν στις αντίστοιχες εποχές.

Ειδικότερα, συμπεριλήφθηκε ένα τμήμα με τον ποταμό Τάγο μεταξύ Λισσαβόνας και Αλμάντα. Ωστόσο, οι θεατές παρατήρησαν ότι το πανύψηλο άγαλμα “Santuário de Cristo Rei” ύψους 28 Μέτρων είχε εξαφανιστεί ανεξήγητα από τη θέση του στην κορυφή ενός βάθρου ύψους 92 μέτρων.

Advertisement

Ο χρήστης του Twitter Alex B εξέφρασε την ανησυχία του σε μια ανάρτηση που προβλήθηκε ευρέως, γεγονός που ώθησε την Porsche να ανεβάσει μια αναθεωρημένη έκδοση του διαφημιστικού σποτ στην οποία εμφανίζεται σε περίοπτη θέση το άγαλμα του Ιησού στο φόντο.

Σύμφωνα με δήλωση της Porsche που δημοσιεύτηκε από το Fox Business, η εταιρεία εξέφρασε τη μεταμέλειά της για το περιστατικό, αναγνωρίζοντας ότι η παράλειψη του θρησκευτικού μνημείου ήταν λάθος κατά τη διαδικασία επεξεργασίας.

Advertisement

Πάντως είναι σύνηθες για τις πολυεθνικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των αυτοκινητοβιομηχανιών, να προσεγγίζουν τα θρησκευτικά σύμβολα με προσοχή για να απευθύνονται σε ένα ευρύτερο κοινό.

Αν και η πρακτική αυτή είναι κατανοητή, η Porsche θα μπορούσε να είχε χειριστεί καλύτερα την κατάσταση είτε παραλείποντας τη συγκεκριμένη σκηνή από το βίντεο είτε βρίσκοντας μια εναλλακτική λύση, αντί να επιχειρήσει να σβήσει ένα θρησκευτικό σύμβολο.

Το “Santuário de Cristo Rei”, ένα καθολικό μνημείο που απεικονίζει τον Χριστό με τεντωμένα χέρια, κατασκευάστηκε το 1959. Τοποθετημένο στην Αλμάντα με θέα τη Λισαβόνα, χρησιμεύει ως σύμβολο της ευγνωμοσύνης της Πορτογαλίας που γλίτωσε από τις άμεσες καταστροφικές συνέπειες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οδηγούμε τη νέα Porsche Cayenne S στη Γερμανία
Εφεύρεση του… 1860 για τον ήχο των Porsche
Όλα όσα γνωρίζουμε για τη νέα Porsche 911