Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γιατί η Nikola επιστρέφει τις προκαταβολές για το Badger;

Ελλάδα 10:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γιατί η Nikola επιστρέφει τις προκαταβολές για το Badger;

ΝΕΑ

Γιατί η Nikola επιστρέφει τις προκαταβολές για το Badger;

ΝΕΑ

Αυτό που θα έπρεπε να ήταν η αρχή μιας εντελώς νέας εποχής για τη Nikola έχει μετατραπεί σε αμηχανία. Τον Σεπτέμβριο, η εμφάνιση του ηλεκτρικού φορτηγού σηματοδότησε συμφωνία 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων με τη General Motors. Τι συνέβη μετά;

Advertisement
Advertisement

Κυκλοφόρησαν ημέρες αργότερα κάποιες αναφορές από μικρούς dealers κατηγορώντας την εταιρία για εξαπάτηση. Κυριολεκτικά σε μια νύχτα η αξία της μετοχής της Nikola μειώθηκε κατά 50% και ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλός της Trevor Milton παραιτήθηκε. Οι αναλυτές της αυτοκινητοβιομηχανίας ενθάρρυναν την GM να αποχωρήσει από τη συμφωνία, αλλά η ίδια προτίμησε να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους. Η προθεσμία ορίστηκε για τις 3 Δεκεμβρίου και φαίνεται ότι έχει επιτευχθεί νέα συμφωνία.

Η Nikola μόλις ανακοίνωσε ένα νέο μη δεσμευτικό μνημόνιο συμφωνίας (MOU) με την GM για μια παγκόσμια συμφωνία εφοδιασμού σχετικά με τη χρήση του συστήματος κυψελών καυσίμου Hydrotec για ημιφορτηγά της κατηγορίας 7 και της κατηγορίας 8 της Nikola. Αυτή η συμφωνία αντικαθιστά πλήρως την προηγούμενη, πράγμα που σημαίνει ότι η GM δεν θα κατασκευάσει το pick up Badger και θα ενεργεί αποκλειστικά ως προμηθευτής ανταλλακτικών.

Το δελτίο τύπου ανέφερε: “Η Nikola θα επιστρέψει όλες τις καταθέσεις των προκαταβολών που είχαν υποβληθεί στο παρελθόν για το Nikola Badger”. Αυτό υποδηλώνει ότι το Badger δεν θα γίνει πραγματικότητα. Ωστόσο, η νέα συμφωνία εξακολουθεί να “υπόκειται σε διαπραγματεύσεις με σκοπό την εκτέλεση οριστικής τεκμηρίωσης αποδεκτής και από τα δύο μέρη”. Το GMC Hummer EV θα έχει έναν λιγότερο ανταγωνιστή πλέον.

Advertisement
Advertisement

Η Nikola άρχισε να δέχεται παραγγελίες για το Badger (5.000 δολαρίων) στα τέλη Ιουνίου, πριν από την επίσημη εκδήλωση αποκάλυψης που εντελώς τυχαία θα ήταν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Η Nikola δεν ανέφερε πόσες παραγγελίες έχει στο χέρια της.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι που κάνουμε αυτό το σημαντικό βήμα με την GM, η οποία παρέχει την ευκαιρία να αξιοποιήσουμε τους πόρους και τα δυνατά στοιχεία και των δύο εταιρειών”, δήλωσε ο Mark Russell, Διευθύνων Σύμβουλος της Nikola. “Τα βαρέα φορτηγά παραμένουν βασική μας προτεραιότητα και είμαστε 100% επικεντρωμένοι στο να πετύχουμε τα ορόσημα ανάπτυξης για να διαθέσουμε φορτηγά που θα κινούνται είτε με υδρογόνο είτε με ρεύμα”, συμπλήρωσε.

Advertisement

Διαβάστε ακόμη:

Έτοιμη και με «Plan B» η Nikola

Advertisement

Η General Motors απέκτησε μερίδιο 11% στη Nikola

Nikola Badger: Ηλεκτρικό παντοδύναμο pick up

 

Advertisement