Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Έτοιμη και με «Plan B» η Nikola

Ελλάδα 6:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έτοιμη και με «Plan B» η Nikola

Fleet Cars

Έτοιμη και με «Plan B» η Nikola

Fleet Cars

Καθώς η συμφωνία της με τη General Motors παραμένει ανενεργή, τα στελέχη της Nikola Motors ανέφεραν πως υπάρχει και άλλο σχέδιο για το λανσάρισμα του Badger, του πρώτου της ηλεκτρικού μοντέλου στην αγορά.

Advertisement
Advertisement

Η Nikola συζήτησε για πρώτη φορά την κατασκευή φορτηγών με τεχνολογία κυψελών καυσίμου υδρογόνου και ένα δίκτυο σταθμών υδρογόνου για να τα υποστηρίξει.

Σε μια συμφωνία που ανακοινώθηκε τον περασμένο μήνα, η GM επρόκειτο να κατασκευάσει το μοντέλο και να προμηθεύσει τεχνολογία κυψελών καυσίμου, σε αντάλλαγμα μεριδίου μετοχών της Nikola, ανάμεσα σε άλλα οικονομικά οφέλη. Αυτή η συμφωνία είχε προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί έως τις 30 Σεπτεμβρίου αλλά οι διαπραγματεύσεις θεωρητικά συνεχίζονται, όπως δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nikola, Mark Russell, σε συνέντευξή του πριν από λίγες μέρες, προσθέτοντας παράλληλα πως η εταιρεία είναι έτοιμη ακόμα και να προχωρήσει μόνη της.

Advertisement
Advertisement

Σε μια ξεχωριστή συνέντευξη στους Financial Times, ο Russel τόνισε επίσης τη σημασία του Badger, το οποίο είναι στην πραγματικότητα το μοντέλο που προκάλεσε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των επενδυτών. Το Badger παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Twitter και πιθανότατα επωφελήθηκε από τη διαφημιστική εκστρατεία που προηγήθηκε της παρουσίασης του ηλεκτρικού φορτηγού της Tesla, του Cybertruck. Η Nikola ακύρωσε την εκδήλωση στην οποία επρόκειτο να παρουσιαστεί πρώτη φορά το Badger, με την εταιρεία να δηλώνει πως για την ακύρωση αυτή, την απόφαση την έλαβε η εταιρεία εξαιτίας των περιορισμών λόγω της πανδημίας στην Αριζόνα των ΗΠΑ. Τα πρώτα φορτηγά της Nikola θα κατασκευαστούν από την IVECO στη Γερμανία, ξεκινώντας με εκδόσεις μπαταρίας.

Δείτε ακόμα:

Advertisement

Nikola Badger: Το ηλεκτρικό παντοδύναμο pick up (VIDEO)

To bubble car της GM που είχε προβλέψει το μέλλον (VIDEO)

Advertisement

Ένας κινητήρας μηχανολογικό θαύμα (VIDEO)