Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Nikola Badger: Ηλεκτρικό παντοδύναμο pick up

Ελλάδα 2:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Nikola Badger: Ηλεκτρικό παντοδύναμο pick up

ΝΕΑ

Nikola Badger: Ηλεκτρικό παντοδύναμο pick up

ΝΕΑ

Ο κατακλυσμός των ηλεκτρικών μοντέλων συνεχίζεται, αυτή τη φορά σειρά είχε η εταιρία Nikola η οποία παρουσιάζει το ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό pick up, Badger το οποίο είναι πανίσχυρο με τεράστιες δυνατότητες.

Advertisement
Advertisement

 

Το Badger, που πρόκειται να αποκαλυφθεί τον Σεπτέμβριο, είναι ένα επιθετικά σχεδιασμένο ημιφορτηγό που διαθέτει έναν τραχύ εμπρός προφυλακτήρα με ενσωματωμένα φώτα LED. Το μοντέλο διαθέτει επίσης μια μοναδική μάσκα και φώτα ημέρας που θυμίζουν αυτά που χρησιμοποιούνται στη GMC Sierra. Με μια πιο προσεκτική ματιά μπορούμε να διακρίνουμε ένα διογκωμένο καπό καθώς και πλαστικά φουσκωμένα φτερά. Οι σχεδιαστές προσέθεσαν επίσης καμπύλες στο αμάξωμα, έξυπνες χειρολαβές θυρών και γωνιακές λεπτομέρειες στις πίσω πόρτες. Άλλα αξιοσημείωτα σημεία είναι οι φωτιζόμενες πλαϊνές ποδιές, η διχρωμία στο πάνω μέρος του αμαξώματος και μια διακριτική πίσω πόρτα με ένα μεγάλο λογότυπο. Όσον αφορά το μέγεθος, το όχημα έχει μήκος 5900 mm, πλάτος 2160 mm και ύψος 1850 mm. Αυτό καθιστά το μοντέλο ελαφρώς μεγαλύτερο και πλατύτερο από το Chevrolet Silverado, αλλά αρκετά κοντύτερο από πλευράς ύψους.

Στην καμπίνα, οι οδηγοί θα καθίσουν πίσω από ένα κομψό τιμόνι αλλά και έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων. Ένα μεγάλο σύστημα infotainment βρίσκεται τοποθετημένο πάνω από μια μινιμαλιστική κεντρική κονσόλα. Υπάρχει επίσης «πλωτή» κεντρική κονσόλα και μεταλλικές αποχρώσεις. Η Nikola δεν απελευθέρωσε λεπτομερείς προδιαγραφές, αλλά επιβεβαίωσε ότι θα υπάρξουν εκδόσεις με ενεργειακές κυψέλες αλλά και ηλεκτρικές. Η EV εκδοχή θα διαθέτει μπαταρία ιόντων λιθίου 160 kWh, η οποία παρέχει στο μοντέλο αυτονομία της τάξης των 483 χιλιομέτρων. Η έκδοση κυψελών καυσίμου θα διαθέτει αυτονομία 966 χιλιόμετρα. Αυτό το εντυπωσιακό εύρος οφείλεται στο γεγονός ότι η τεχνολογία FCV θα συνδυάζεται επίσης με ηλεκτροκινητήρα. Οι χρήστες θα μπορούν να εναλλάσσουν τις λειτουργίες με το πάτημα ενός κουμπιού και αυτό είναι χρήσιμο καθώς η υποδομή ανεφοδιασμού με υδρογόνο στην Αμερική δεν είναι η καλύτερη δυνατή. Σύμφωνα με την εταιρία, το pick up θα αποδίδει 919 ίππους ενώ θα υπάρχει και ηπιότερη έκδοση με 461 ίππους. Το μοντέλο διαθέτει επίσης ροπή 1.329 Nm.

Advertisement
Advertisement

Άλλα σημαντικά χαρακτηριστικά είναι η ικανότητα ρυμούλκησης άνω των 8 τόνων και η έξοδος ισχύος των 15 KW δύναται να χρησιμοποιηθεί για εργαλεία, φώτα και συμπιεστές. Η Niko αναφέρει πως η τελευταία παρέχει “αρκετή ισχύ προκειμένου να τροφοδοτήσει ένα εργοτάξιο για περίπου 12 ώρες χωρίς γεννήτρια”. Το Badger θα κατασκευαστεί σε συνδυασμό με μια άλλη εταιρία και θα χρησιμοποιεί τα “πιστοποιημένα μέρη και τις εγκαταστάσεις της φίρμας.” Δυστυχώς, δεν υπάρχει καμία λέξη για τις τιμές. Ο Διευθύνων Σύμβουλος Τρεβόρ Μίλτον δήλωσε: «Έχω εργαστεί γι αυτό το πρόγραμμα εδώ και χρόνια. πιστεύω πως η αγορά είναι έτοιμη για κάτι που μπορεί να εργάζεται σκληρά ολόκληρη τη μέρα χωρίς να εξαντληθεί η ενέργεια του. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εργασία, αποδράσεις Σαββατοκύριακου, ρυμούλκηση, εκτός δρόμου κίνηση ή για να προσεγγίσει τις πλαγιές του σκι χωρίς απώλεια απόδοσης. Κανένα άλλο ηλεκτρικό pick up δεν μπορεί να λειτουργήσει σε αυτές τις θερμοκρασίες και συνθήκες”.