Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Από ποια χώρα δεν θα λείπουν πλέον οι ΜcLaren;

Ελλάδα 13:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Από ποια χώρα δεν θα λείπουν πλέον οι ΜcLaren;

ΝΕΑ

Από ποια χώρα δεν θα λείπουν πλέον οι ΜcLaren;

ΝΕΑ

Η χώρα που σε λίγο θα ξεπεράσει την Κίνα σε πληθυσμό, θα μπορεί πλέον να έχει πρόσβαση στα αυτοκίνητα της McLaren. Έστω και ως πολύ μακρινό όνειρο ή βρετανικό χιούμορ.

Advertisement
Advertisement

Ζούμε σε παράξενους καιρούς χωρίς αμφιβολία με την Ιστορία σε τρελά κέφια. Η Βρετανία μπορεί σε λίγο να βγάλει πρωθυπουργό με καταγωγή από την Ινδία, η αυτοκινητοβιομηχανία της συντηρείται ζωντανή από τους Ινδούς, όμως τώρα ήρθε η ώρα της απάντησης.

Μία απάντηση η οποία προέρχεται από τη ΜcLaren, που αποφάσισε να απευθυνθεί στην τεράστια ινδική αγορά, με αυτοκίνητα όπως τα GT, 720S και 765LT.

H πρώτη έκθεση της εταιρίας θα ανοίξει στην Βομβάη και θα είναι υπεύθυνη για τις πωλήσεις αλλά και την γενικότερη υποστήριξη των αυτοκινήτων που θα πωληθούν στην χώρα.

Advertisement
Advertisement

Την αντιπροσώπευση ανέλαβε η εταιρία Infinity, η οποία πουλά επίσης Lamborghini, Porsche, BMW, Ducati και Rolls Royce.

Η αγορά της Ινδίας πάντως, παρά το ότι είναι τεράστια με αξία 32,2 δισ. ευρώ το 2021 είναι προφανές ότι δεν έχει μεγάλο ενδιαφέρον για τόσο ακριβά supercars.

Advertisement

Είναι ενδεικτικό ότι η Ford παραιτήθηκε από την πρόθεσή της να μπει στην αγορά της Ινδίας λόγω των εξαιρετικά υψηλών φόρων ενώ το ίδιο είχε κάνει από το 2017 η GM. Οι υψηλοί φόροι έχουν κρατήσει και την Toyota μακριά από τα σχέδιά της για επέκταση.

Στην αγορά αυτή κυριαρχούν τα αυτοκίνητα χαμηλού κόστους, κατά κύριο λόγο της εταιρίας Maruti.

Advertisement

Η Tesla επίσης είναι προφανές ότι ενδιαφέρεται να μπει στην Ινδία, όμως και πάλι οι φόροι είναι ένας μεγάλος ανασταλτικός παράγοντας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
McLaren Solus GT: Από τα videogames στην πίστα! (+video)
Έρχεται ο ηλεκτρικός διάδοχος της θρυλικής McLaren F1;
5χρονος συνοδηγός με McLaren στο Nurburgring (+video)