Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

«Αντι-Taycan» από την McLaren;

Ελλάδα 14:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

«Αντι-Taycan» από την McLaren;

ΝΕΑ

«Αντι-Taycan» από την McLaren;

ΝΕΑ

Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγεται αλλά τώρα οι φήμες που θέλουν τη McLaren να ασχολείται με την εξέλιξη ενός ηλεκτρικού σεντάν που θα μπορεί να ανταγωνιστεί στην Porsche Taycan, πληθαίνουν.

Advertisement
Advertisement

Η McLaren θα μπορούσε να εξελίξει ένα ηλεκτρικό τετράθυρο και τετραθέσιο μοντέλο που θα μπορούσε να αποτελέσει το αντίπαλον δέος απέναντι στην Porsche Taycan.

Με δεδομένο πως σε αντίθεση με τον προκάτοχό του, ο νέος διευθύνων σύμβουλος της McLaren, Michael Leiters, είναι πολύ πιο ανοιχτός στην εξέλιξη ολόκληρης γκάμας από τη  μάρκα, το concept της παρουσίασης ενός ηλεκτρικού hyper sedan από τη McLaren μοιάζει πολύ εφικτό. Ο Leiters θα οδηγήσει τη McLaren στην «εποχή του ηλεκτρισμού» και εκτός από την κατασκευή της υβριδικής Artura, προγραμματίζονται διάφορα άλλα νέα μοντέλα.

Advertisement
Advertisement

Όπως δείχνει και η ψηφιακή απεικόνιση που έχουμε εδώ από τον Andrey Sulemin που είναι ανεξάρτητος σχεδιαστής και δεν έχει κάποια σχέση με τη McLaren, το μοντέλο της McLaren θα μπορούσε να διατηρήσει κάποιες από τις χαρακτηριστικές γραμμές των μοντέλων της εταιρείας. Αναγνωριστικό σημείο είναι στο επάνω μέρος του αυτοκινήτου, με τις αναλογίες που έχουν κάνει τόσο χαρακτηριστικά τα μοντέλα της εταιρείας.

Εάν η McLaren πρόκειται να δημιουργήσει ένα τέτοιο μοντέλο, ο Leiters λέει σε πρόσφατη συνέντευξή του ότι «πρέπει να ανταποκρίνεται στη φιλοσοφία της μάρκας και στο δυναμικό DNA της», με την εκτενή χρήση υπερελαφρών υλικών να είναι αυτά που κρατούν το δείκτη της ζυγαριάς σε χαμηλά επίπεδα αλλά και εκείνο της τιμής, στον… αντίποδα. Ας ελπίσουμε πως στο άμεσο μέλλον θα έχουμε κάποια επίσημη εξέλιξη πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Alexandra Daddario εξηγεί τι σημαίνει Porsche Taycan (+video)
Τελικά, η McLaren θα υποκύψει στα SUVs;
McLaren: Με ροζ πινελιές στην Ασία

 

Advertisement