Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γιατί η BMW θα αλλάξει φιλοσοφία σχεδιασμού

Ελλάδα 14:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιατί η BMW θα αλλάξει φιλοσοφία σχεδιασμού

ΝΕΑ

Γιατί η BMW θα αλλάξει φιλοσοφία σχεδιασμού

ΝΕΑ

Σας αρέσει η αισθητική των σύγχρονων BMW; Τι θα κάνατε διαφορετικά εάν είχατε τη δυνατότητα;

Advertisement
Advertisement

Πώς δείχνει μια BMW Σειρά 5 της δεκαετίας του 1980 πλάι στην καινούργια X7; Πώς δείχνει η κλασική 2002 πλάι στην αμιγώς ηλεκτροκίνητη XM;

Στο πέρασμα των δεκαετιών η BMW έχει εξελιχθεί και σε ό,τι αφορά στη σχεδιαστική προσέγγιση των νέων μοντέλων, όχι μόνο αναφορικά στην τεχνολογία που τα χαρακτηρίζει.

Η ηλεκτροκίνηση -αλλά και η στόχευση στην κινεζική αγορά και στις προτιμήσεις των εκεί αγοραστών- έδωσε τη δυνατότητα στους σχεδιαστές της να εφαρμόσουν και να υλοποιήσουν έμπρακτα κάποιες ιδέες τους για τη μορφή των σύγχρονων μοντέλων της εταιρείας.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο, το αποτέλεσμα δεν άρεσε σε πολλούς και ιδίως σε παραδοσιακούς πελάτες της. Έτσι, υπήρξε κριτική έναντι των επιλογών για την αισθητική τους. Αυτή λαμβάνεται υπόψη από τα στελέχη της BMW, όπως αποκάλυψε σε συνάδελφο του βρετανικού Top Gear ο Έιντριαν φαν Χόιντονκ, Διευθυντής Σχεδιασμού της εταιρείας.

BMW 2002 tii.

Συγκεκριμένα, το ανώτατο στέλεχος της BMW είπε σχετικά: «Αισθανόμαστε ότι στη δουλειά μας χρειάζεται να προσθέτουμε διαρκώς καινούργια στοιχεία στη σχεδίαση, δεν μπορούμε απλώς να επαναλαμβάνουμε αυτά που έχουμε ήδη.

»Κάποιες φορές, πρέπει να απομακρυνόμαστε (από τα συνηθισμένα) και να κάνουμε νέα πράγματα. Ο λόγος γι’ αυτό είναι ότι θέλουμε να είμαστε επιτυχημένοι και έπειτα από δέκα χρόνια».

Advertisement

Ο φαν Χόιντονκ δήλωσε, επίσης, ότι τα μέλη της σχεδιαστικής ομάδας της BMW έχουν σαφή εικόνα του τι κάνουν και του τι θέλουν να κάνουν εφεξής. Συνεπώς, αυτά που παρουσιάζουν δεν είναι πειραματισμοί ή «ατάκτως ερριμένες» σκέψεις τους. «Είναι μια σκόπιμη διαδικασία», τόνισε.

Αναφορικά με την κριτική που ασκείται στην εταιρεία αναφορικά με το μέγεθος και τη διαμόρφωσή των χαρακτηριστικών «νεφρών» στη μάσκα των καινούργιων μοντέλων της, διευκρίνισε ότι θα χρειαστεί μια πιο καθαρή σχεδίασή της στο μέλλον.

Advertisement

Χαρακτηριστικά, τόνισε: «Για τη γρίλια, έχουμε κάνει πάντα (σε όλη την ιστορία της BMW). Είτε εντελώς κάθετη, είτε πολύ λεπτή, είτε πολύ ευρεία, είτε πολύ χαμηλή.

»Νομίζω ότι, μελλοντικά, το σημαντικότερο θα είναι να γίνει πιο καθαρή η σχεδίασή μας. Θα σχεδιάσουμε τη γρίλια σύμφωνα με τις αναλογίες τού αμαξώματος συνολικά ή βάσει της γενικής εικόνας τού αμαξώματος», κατέληξε.

Advertisement

Με άλλα λόγια, ο Έιντριαν φαν Χόιντονκ προανήγγειλε (με τρόπο, φυσικά) την αλλαγή της πρακτικής να τονίζεται έντονα η μάσκα και η γρίλια στα καινούργια μοντέλα της BMW, γεγονός που μπορεί να εντυπωσιάζει τους Κινέζους αλλά να καταστρέφει την αρμονία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H BMW XM στην Ελλάδα – Δείτε τις τιμές
Η BMW M3 Competition δείχνει στον τάρανδο πώς γίνεται (+video)
Το ψηφιακό κλειδί της BMW και σε συσκευές Android