Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μετωπική γιατί πάτησε τη διπλή λωρίδα (video)

Ελλάδα 4:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μετωπική γιατί πάτησε τη διπλή λωρίδα (video)

ΝΕΑ

Μετωπική γιατί πάτησε τη διπλή λωρίδα (video)

ΝΕΑ

Η παρουσία της διπλής λωρίδας στην άσφαλτο δεν είναι διακοσμητική. Διαφορετικά μπορεί να οδηγήσει σε ατυχήματα όπως αυτό που καταγράφηκε στην κάμερα.

Advertisement
Advertisement

Η ύπαρξη της διπλής λωρίδας στην άσφαλτο, και ιδίως στις στροφές, είναι βασικό κομμάτι της οδικής ασφάλειας, και οι οδηγοί πρέπει να την τηρούν ευλαβικά.

Όμως αυτό δεν είναι πάντα ο κανόνας, ιδίως στις περιπτώσεις όπως αυτή που βλέπουμε στο video, όπου ο οδηγός μίας BMW έχει αποφασίσει να γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων του την διπλή λωρίδα και να κυνηγά το apex της στροφής χωρίς να νοιάζεται για τίποτα.

Μπορεί σε προηγούμενες στροφές όλο αυτό να του “βγήκε”, όμως στην συγκεκριμένη στροφή ήρθε η ώρα να πληρώσει για την απερίσκεπτη οδήγησή του.

Advertisement
Advertisement

Το κακό όμως είναι ότι αυτή την συμπεριφορά την πλήρωσε το αυτοκίνητο το οποίο καταγράφει με κάμερα όλη την σκηνή. Πρόκειται για έναν αμέριμνο οδηγό που κινείται κανονικά στο ρεύμα του απολαμβάνοντας την οδήγηση ενός Mazda MX-5.

O άτυχος οδηγός βλέπει ξαφνικά μπροστά την την 3άρα και προφανώς δεν προλαβαίνει να κάνει τίποτα για να την αποφύγει.

Η σύγκρουση ήταν πλαγιομετωπική, με την BMW να πέφτει με ορμή πάνω στο άτυχο Miata, o οδηγός του οποίου έκανε κάποια προσπάθεια για να αποφύγει το μοιραίο χωρίς αποτέλεσμα.

Advertisement

Οι εικόνες μετά την σύγκρουση δείχνουν και τα δύο οχήματα να έχουν πάθει μεγάλες ζημιές, περισσότερο η BMW, η οποία έχει πάθει μεγάλη ζημιά στον εμπρός αριστερό τροχό.

Advertisement

Το Miata έχει υποστεί ζημιά στο πλαίσιο και στον εμπρός αριστερά τροχό. Ο οδηγός του αναφέρει ότι ήταν το αυτοκίνητο των ονείρων του και το είχε αγοράσει μετά από πολλές προσπάθειες τον Οκτώβριο που μας πέρασε.

Τουλάχιστον δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός σε αυτό το ατύχημα. Όμως σε κάθε περίπτωση, η παραβίαση της διπλής λωρίδας είναι πολύ επικίνδυνη, και αποτελεί μια συνήθεια ιδιαίτερα “αγαπητή” στην χώρα μας, ιδίως στο γεμάτο στροφές ορεινό δίκτυο.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Advertisement

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @mx_1996_

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H κάνναβη οδηγεί σε σημαντική αύξηση των ατυχημάτων
Το ατύχημα του ενός εκατομμυρίου ευρώ! (+video)
Τραγικό ατύχημα στο Nurburgring!