Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τραγικό ατύχημα στο Nurburgring!

Ελλάδα 22:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τραγικό ατύχημα στο Nurburgring!

ΝΕΑ

Τραγικό ατύχημα στο Nurburgring!

ΝΕΑ

Το ατύχημα συνέβη κατά τη διάρκεια δοκιμών εξέλιξης στη διάσημη γερμανική πίστα.

Advertisement
Advertisement

Η πίστα του Nurburgring χρησιμοποιείται από πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες πέρα από την επίτευξη ρεκόρ -αυτό αφορά κυρίως σπορ αυτοκίνητα- και για τις δοκιμές των καινούργιων τους μοντέλων.

Σε μια τέτοια δοκιμή και στο τμήμα της πίστας με την ονομασία Tiergarten σημειώθηκε χτες Τετάρτη, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μεσημέρι με απόγευμα, ένα ατύχημα που είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο τόσο του οδηγού όσο και του συνοδηγού. Και αυτό παρά την άμεση επέμβαση σωστικών συνεργείων και γιατρών.

Και οι δύο ήταν επαγγελματίες δοκιμαστές, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το αυτοκίνητο ήταν Porsche 911 Carrera S της γενιάς με τον εσωτερικό κωδικό 991 (η προηγούμενη δηλαδή) που έκανε δοκιμές ελαστικών για την Good Year. Οι δύο επιβαίνοντες είχαν ηλικία 39 και 44 ετών.

Advertisement
Advertisement

Σαν απόρροια του ατυχήματος η διεύθυνση της πίστας ακύρωσε τη δυνατότητα ιδιωτών να οδηγήσουν χτες σε αυτή με τα προσωπικά τους αυτοκίνητα (Touristenfahrten).

Advertisement

Το τμήμα Tiergarten της πίστας βρίσκεται λίγο πριν την εκκίνηση- τερματισμό της διαδρομής των Γκραν Πρι, ενώ έχει και μια απότομη κατωφέρεια (πήδημα) στην οποία και ανάλογα με την ταχύτητα που κινούνται τα αυτοκίνητα βρίσκονται για λίγο στον αέρα.

Τα νεότερα στοιχεία αναφέρουν πως το ατύχημα έγινε στο σημείο Döttinger Höhe, όπου τα αυτοκίνητα κινούνται με ταχύτητες που προσεγγίζουν την τελική τους, κάτι που για τη συγκεκριμένη Porsche σημαίνει κοντά στα 300 χλμ./ώρα. 

Advertisement

Στο ύψος της εκκίνησης- τερματισμού των GPs βρίσκεται το Nurburgring Medical Center, το Ιατρικό Κέντρο της Πίστας, που στην ουσία είναι ένα πλήρως εξοπλισμένο νοσοκομείο αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών με γιατρούς, ασθενοφόρα, αλλά και με μόνιμη παρουσία ελικοπτέρου για αεροδιακομιδή. 

 

 

Advertisement

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έσπασε τα χρονόμετρα η Ferrari στην «Πράσινη Κόλαση» (+video)
Η BMW δοκιμάζει το υβριδικό σύστημα της Μ5
Αναβαθμίζεται ψηφιακά το Nurburgring