Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Eπιτέλους! Η Mercedes-AMG One παρουσιάζεται και επίσημα

Ελλάδα 13:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Eπιτέλους! Η Mercedes-AMG One παρουσιάζεται και επίσημα

ΝΕΑ

Eπιτέλους! Η Mercedes-AMG One παρουσιάζεται και επίσημα

ΝΕΑ

Έχει περάσει από σαράντα κύματα και είναι το πιο δύσκολο project που έχει αναλάβει η Mercedes. Και η περιπέτεια το απίστευτου hypercar φαίνεται ότι φθάνει στο τέλος της.

Advertisement
Advertisement

Όταν η Mercedes στην έκθεση της Φρανκφούρτης το 2017 παρουσίαζε ένα εκπληκτικό hypercar κανείς δεν περίμενε ότι θα της έπαιρνε σχεδόν 5 χρόνια για να το ολοκληρώσει.

Όλο αυτό το διάστημα, το project του One πήγε και ήρθε δεκάδες φορές στο σχεδιαστήριο, έφθασε πολύ κοντά στο να σταματήσει, ανάγκασε ακόμα και τον πρόεδρο της εταιρίας να αναρωτιέται τι είχαν πιει σε εκείνο το Συμβούλιο που αποφάσισαν να προχωρήσουν στην κατασκευή του.

Το εγχείρημα ήταν έτσι κι αλλιώς δύσκολο, καθώς δεν είναι τόσο απλό να φέρεις μία σχεδόν αυτούσια F1 σε κυκλοφορία στον δημόσιο δρόμο. Και τα περισσότερα προβλήματα προέκυψαν από τον κινητήρα, ο οποίος ήταν κατευθείαν φερμένος από τα μονοθέσια, όμως για να κυκλοφορήσει σε πραγματικές συνθήκες έπρεπε να ξεπεραστούν κάποιες αξεπέραστες δυσκολίες.

Advertisement
Advertisement

Και όμως, η μεγάλη ημέρα έφθασε. Και σύμφωνα με ανάρτηση της εταιρίας στο Twitter, η 1η Ιουνίου είναι η ημέρα η οποία θα γραφτεί στο ημερολόγιο ως εκείνη στην οποία η πενταετής αναμονή πήρε τέλος και η Mercedes έδωσε στην παραγωγή το απίστευτο αυτό hypercar.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετώπισε το αυτοκίνητο -και μένει να δούμε πως έχει λυθεί- ήταν η αυτούσια μεταφορά ενός κινητήρα F1 σε αυτοκίνητο δρόμο. Ένας V6 των 1,6 λίτρων με απόδοση 1.000 και πλέον ίππων με υβριδική υποβοήθηση, ο οποίος προερχόταν από το νικητήριο μονοθέσιο της F1 την χρονιά του 2017.

Advertisement

Τα προβλήματα με τον κινητήρα ήταν πολλά, από τις εκπομπές ρύπων μέχρι τον θόρυβο. Ενώ υπήρχαν και θέματα που αφορούσαν τα σέρβις και την γενικότερη συντήρηση που θα απαιτούσε κάθε λίγες χιλιάδες χιλιόμετρα.

mercedes-amg-one-hamilton

Advertisement

Αυτό βέβαια δεν έχει εμποδίσει 275 φανατικούς της ταχύτητας και της εταιρίας να έχουν καταβάλει τα 2,7 εκατ. ευρώ που θα κοστίζει το αυτοκίνητο, το οποίο προφανώς και είναι εξαντλημένο.

Η Mercedes επέμεινε πεισματικά στο να ολοκληρώσει το όλο πρόγραμμα, όχι μόνο για λόγους τιμής, αλλά και για να δείξει στον κόσμο την αφοσίωσή της στην F1 αλλά και στις αγωνιστικές δραστηριότητες.

Το μόνο που μένει είναι πλέον να το δούμε με σάρκα και carbon fiber. Και αυτή τη φορά τα πράγματα μάλλον είναι οριστικά. Ή μήπως όχι;

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Mercedes-AMG συνεχίζει τις δοκιμές του One (+video)

Γιατί η Mercedes-AMG One καθυστερεί κι άλλο;

Δείτε το Mercedes-AMG Project One στο Nurburgring (+video)