Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το αντρικό και γυναικείο ρολόι της Rolls Royce Boat Tail (+video)

Ελλάδα 19:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το αντρικό και γυναικείο ρολόι της Rolls Royce Boat Tail (+video)

ΝΕΑ

Το αντρικό και γυναικείο ρολόι της Rolls Royce Boat Tail (+video)

ΝΕΑ

Η νέα Rolls Royce Boat Tail περιορισμένης παραγωγής (μόλις 3 κομμάτια θα κατασκευαστούν) είναι γεμάτη μικρές, όμως πολύτιμες, λεπτομέρειες, όπως τα δύο διαφορετικά (his and hers/δικό του και δικό της) χειροποίητα ρολόγια.

Advertisement
Advertisement

Τα δύο αφαιρούμενα ρολόγια, της Bovet 1822, όπως και το αυτοκίνητο πέρασαν από Crash Test.

Οι συνεργασία πολυτελών μαρκών αυτοκινήτων με ιστορικά ονόματα της ωρολογοποιίας,  για μοντέλα χειρός δεν είναι κάτι ασυνήθιστο. Όμως η συνεργασία τους για ειδικά κομμάτια που κοσμούν αυτοκίνητα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ρολόγια χειρός είναι κάτι πολύ δύσκολο και ακριβό. Αυτό δεν ενόχλησε την Bovet 1822, να σχεδιάσει και να κατασκευάσει τέσσερα κομμάτια για την Rolls-Royce Boat Tail.

Τα τρία κοσμούν τα αυτοκίνητα ενώ το ένα καταστράφηκε στο crash test του οχήματος. Είναι φτιαγμένα με διαφορετικό στυλ και σχέδιο και κατασκευασμένα σχεδιασμένα σύμφωνα με τις ακριβείς προδιαγραφές του ζευγαριού που παράγγειλε τις Boat Tail (σύμφωνα με πληροφορίες ο Jay-Z και η Beyonce ). Τα δύο ρολόγια έχουν την υπογραφή της Bovet 1822. Η εταιρία έχει την φήμη για την ακρίβεια των μοντέλων τους αλλά και την δυνατότητα που έχουν να χρησιμοποιηθούν ως ρολόγια χειρός ως σταθερά στο ταμπλό της Rolls, ως ρολόι τσέπης, μενταγιόν ή επιτραπέζιο.

Advertisement
Advertisement

Σχεδιασμένα ειδικά για το αυτοκίνητο, τα δύο ρολόγια τοποθετούνται σε μια υποδοχή στον πίνακα οργάνων του αυτοκινήτου. Ο διπλός σκοπός τους, είχε μερικές τεχνικές προκλήσεις για την Bovet 1822. Πρώτα απ ‘όλα, ως κομμάτι του αυτοκινήτου, τα ρολόγια έπρεπε να δοκιμαστούν σύμφωνα με τα πρότυπα της αυτοκινητοβιομηχανίας για τους κραδασμούς και την ασφάλεια στις συγκρούσεις, κάτι που ο ωρολογοποιός λέει ότι δεν έχει γίνει ποτέ σε έναν τέτοιο μηχανισμό στο παρελθόν.

Η θέση του στην Rolls-Royce σήμαινε επίσης ότι υπήρχαν περιορισμοί στο βάρος. Για να ικανοποιήσουν αυτές τις απαιτήσεις, τα ρολόγια έχουν κάσα 44 χιλιοστών από λευκόχρυσο.

Advertisement

Όσον αφορά τις προκλήσεις της δημιουργίας ενός τέτοιου ρολογιού, η Bovet 1822, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει έναν μηχανισμό turbillon για να εξουδετερώσει τις δυνάμεις της βαρύτητας, που «συνωμοτούν» ενάντια στην λειτουργία των παραδοσιακών μηχανισμών όταν το ρολόι είναι ακίνητο. Ο μηχανισμός tourbillon σημαίνει ότι τα ρολόγια δεν βασίζονται στην κίνηση των χεριών των ιδιοκτητών τους για να αποκτήσουν ενέργεια.

Επιπλέον τα tourbillon ρολόγια (tourbillon είναι ο ανεμοστρόβιλος στα γαλλικά), επιδεικνύουν τον μηχανισμό στο καντράν και όχι από στην πίσω πλευρά. Η συνεχής κυκλική κίνησή του, σαν καρουζέλ, αποτελεί την τεχνική του υπεροχή.

Advertisement

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αν είσαι μεγαλοστέλεχος της Google παίρνεις την πιο σπέσιαλ Rolls Royce
Φτιάξε τη δική σου Rolls-Royce όπως ακριβώς επιθυμείς
Αυτή είναι η «Goth» Rolls-Royce Cullinan του Drake

Advertisement