Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γερμανία: Τούρκοι τα θύματα στο εργοστάσιο της Mercedes

Ελλάδα 10:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γερμανία: Τούρκοι τα θύματα στο εργοστάσιο της Mercedes

ΝΕΑ

Γερμανία: Τούρκοι τα θύματα στο εργοστάσιο της Mercedes

ΝΕΑ

Τους πυροβόλησε υποστηρικτής του PKK, σοκάρουν οι μαρτυρίες των υπαλλήλων του εργοστασίου της Mercedes.

Advertisement
Advertisement

Δράστης και θύματα φέρονται να τσακώθηκαν για τις τουρκικές εκλογές – Σοκάρουν οι μαρτυρίες των υπαλλήλων του εργοστασίου.

«Mπάσταρδε, τον πυροβόλησες». Τα λόγια αυτά άκουσε ένας μάρτυρας της απίστευτης τραγωδίας που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο εργοστάσιο της Mercedes- Benz στην πόλη Ζίντελφινγκεν του κρατιδίου της Βάδης- Βυρτεμβέργης και η οποία είχε, όπως αποδεικνύεται, πολιτικά κίνητρα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Bild», ένας ένοπλος εισέβαλε στο κτίριο της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας σκοτώνοντας εν ψυχρώ έναν άνδρα και τραυματίζοντας άλλον έναν, ο οποίος, λίγες ώρες αργότερα, υπέκυψε στα τραύματά του. Στόχος του δράστη, όπως αναφέρει το Γερμανικό Πρακτορείο, ήταν οι επιστάτες του εργοστασίου.

Advertisement
Advertisement

Τα δύο θύματα είναι 43 ετών, ενώ ο δράστης 53. Και οι τρεις είναι εξωτερικοί συνεργάτες, σύμφωνα με ανακοίνωση της Mercedes και της αστυνομίας. Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως τα δύο θύματα ήταν Τούρκοι πολίτες, οι οποίοι διαπληκτίζονταν για τις επερχόμενες εκλογές της χώρας τους με τον δράστη – υποστηρικτή του PKK.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό «Focus», οι αρχές δεν κατονόμασαν την εταιρεία στην οποία ανήκουν, αν και σύμφωνα με την Bild, πρόκειται για την «Rhenus», μία εταιρεία logistics για ανταλλακτικά αυτοκινήτων.

Εκπρόσωπος της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι είναι βαθιά σοκαρισμένος από την αιματηρή επίθεση. «Η τραγική είδηση από την πόλη Ζίντελφινγκεν μας συγκλόνισε βαθιά. Οι σκέψεις μας είναι με τα θύματα, τις οικογένειές τους και όλους τους συναδέλφους που βρίσκονται στο χώρο».

Advertisement

Οι αρχές εκτιμούν ότι, πίσω από την τραγωδία κρύβεται ένας μόνο δράστης, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας στο γερμανικό δίκτυο «SWR».

Ο 53χρονος που μπήκε στο κτίριο άρχισε να πυροβολεί όποιον έβρισκε μπροστά του, υποστηρίζουν υπάλληλοι της εταιρείας. Οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον δράστη προτού τον συλλάβουν οι αστυνομικοί.

Advertisement

Οι αρχές έχουν κατασχέσει το όπλο του 53χρονου. Ο ύποπτος που συνελήφθη ανακρίνεται και, μέχρι στιγμής παραμένουν ασαφή τα κίνητρά του. Άγνωστο παραμένει επίσης εάν οι τρεις άνδρες- ο δράστης και τα θύματα- είχαν κάποια σχέση.

Συγκλονίζει η μαρτυρία υπαλλήλου στο εργοστάσιο της Mercedes-Benz

Από τις 9.45 π.μ, ώρα Ελλάδος, η αστυνομία στην γερμανική πόλη Ζίντελφινγκεν βρίσκεται σε κατάσταση υψίστης επιφυλακής, έχοντας αποκλείσει την περιοχή γύρω από το εργοστάσιο της Mercedes-Benz.

«Είμαστε όλοι τρομοκρατημένοι. Αυτό που συνέβη τις πρωινές ώρες είναι τρομερό και λυπηρό», υποστηρίζει ένας υπάλληλος του εργοστασίου στο γερμανικό περιοδικό «Focus».

«Έκανα τη δουλειά μου όταν ξαφνικά κάποιος μου είπε: «Φύγε γρήγορα από εδώ, έπεσαν πυροβολισμοί… Τότε «Ακούσαμε κάποιον να φωνάζει: ‘Μπασταρδε, τον πυροβόλησες’».

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Bild», οι πυροβολισμοί ακούστηκαν το κτίριο «Factory 56» της αυτοκινητοβιομηχανίας, όπου κατασκευάζεται η S-Class.

Όλοι οι εργαζόμενοι βγήκαν από το κτίριο και συγκεντρώθηκαν στον προαύλιο χώρο. «Οι συνάδελφοί μου κι εγώ είδαμε τους αστυνομικούς να ακινητοποιούν έναν άνδρα στο έδαφος.»

Συνολικά 35.000 άτομα εργάζονται στο εργοστάσιο της Mercedes- Benz στην πόλη Ζίντελφινγκεν, μια από τις πιο παραδοσιακές τοποθεσίες της αυτοκινητοβιομηχανίας στη Στουτγάρδη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δύο οι νεκροί στο εργοστάσιο της Mercedes! (update)
Η Mercedes ψάχνει βοήθεια στην F1 για να φθάσει την Tesla
Togg: Πανάκριβο για τους Τούρκους το… αυτοκίνητο του λαού!