Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επιστρέφει η GM στην Ευρώπη;

Ελλάδα 19:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επιστρέφει η GM στην Ευρώπη;

ΝΕΑ

Επιστρέφει η GM στην Ευρώπη;

ΝΕΑ

Όχι, δεν το μετάνιωσε η GM που άφησε την ευρωπαϊκή αγορά πριν από πέντε χρόνια. Απλά τα δεδομένα της ηλεκτροκίνησης ίσως ανακατέψουν την τράπουλα της παγκόσμιας αυτοκίνησης.

Advertisement
Advertisement

Η εταιρεία επικεντρώνεται στις αγορές των ΗΠΑ και της Κίνας και έχει δεσμευθεί σχετικά με το ηλεκτρικό της μέλλον.

Αυτό περιλαμβάνει μονάχα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το 2035, γεγονός που ανοίγει διάπλατα την πόρτα και πάλι για την ευρωπαϊκή αγορά. Στα μέρη μας, συντομότερα από οπουδήποτε αλλού, αναμένεται να ισχύσουν οι αυστηρές νόρμες σχετικά με μηδενικούς ρύπους. Η General Motors λοιπόν που το 2017 πούλησε την Opel στον όμιλο Stellantis και άφησε την Ευρώπη, είναι πολύ πιθανό να λανσάρει μοντέλα όπως η ηλεκτρική Corvette ή κάποιο ηλεκτρικό SUV της Cadillac.

Advertisement
Advertisement

Η Opel ήταν για πολλές δεκαετίες αναπόσπαστο κομμάτι της GM, αλλά τα 16 συναπτά έτη που η εταιρεία παρουσίαζε ζημιές, ανάγκασαν το μεγάλο όμιλο με έδρα το Detroit να προτιμήσει τα 2 δισ. ευρώ για να την αφήσει στα… χέρια του Carlos Tavares. Ο αμερικάνικος κολοσσός επενδύει στην ηλεκτροκίνηση και αυτό ενδέχεται να του χαρίσει σημαντικό πλεονέκτημα σε περίπτωση που πράγματι αποφασίσει να φέρει και πάλι στην Ευρώπη κάποια από τα μοντέλα του.

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της General Motors, Mary Barra, δίνει μάλιστα επίσημη μορφή στα σχέδια του ομίλου. Ανέφερε σχετικά στο πλαίσιο της εκδήλωσης Detroit Free Pass, πως η GM θα γυρίσει στην Ευρώπη με αποκλειστικά ηλεκτρική γκάμα μέσα στα επόμενα χρόνια και ανυπομονεί για αυτή τη στιγμή.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μία εντυπωσιακή πρόταση για το ηλεκτρικό Chevrolet Silverado (+video)
Το νέο Chevrolet Bolt EUV
Teaser με το εσωτερικό του νέου Chevrolet Bolt