Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο σε τιμή… σκούτερ από τους Κινέζους!

Ελλάδα 14:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο σε τιμή… σκούτερ από τους Κινέζους!

ΝΕΑ

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο σε τιμή… σκούτερ από τους Κινέζους!

ΝΕΑ

Οι πωλήσεις του μοντέλου στην Κίνα ξεπέρασαν εκείνες του Tesla Model 3. Συγκρίνονται, όμως, ποιοτικά τα δύο αυτοκίνητα;

Advertisement
Advertisement

Την κυριαρχία της Tesla στην Κίνα απειλεί η κορυφαία σε πωλήσεις εγχώρια αυτοκινητοβιομηχανία, SAIC Motor, χάρη στην εμπορική επιτυχία που γνωρίζει το μικροσκοπικό δίθυρο ηλεκτρικό μοντέλο της.

Πρόκειται για το Hong Guang Mini, ένα αυτοκίνητο που κατασκευάζεται στο πλαίσιο της κοινοπραξίας μεταξύ των SAIC Motor, Wulling Motor και της αμερικανικής εταιρείας General Motors, ενώ κοστίζει μόλις 3.700 ευρώ (4.500 δολάρια).

Όπως αναφέρει το BBC, το δεύτερο εξάμηνο του 2020, οι πωλήσεις του εν λόγω μοντέλου στην Κίνα αποτυπώθηκαν σε 112.000 μονάδες, βλέποντας… την πλάτη του Tesla Model 3, το οποίο παράγεται στη Σανγκάη.

Advertisement
Advertisement

Τον πρώτο μήνα, ωστόσο, του τρέχοντος έτους η κατάσταση ήταν τελείως διαφορετική: Πουλήθηκαν 25.778 αντίτυπα του Hong Guang Mini, με τις πωλήσεις να είναι σχεδόν διπλάσιες από εκείνες του Tesla Model 3 (13.843).

Καθοριστικό ρόλο για την εκτόπιση τoυ σεντάν του αμερικανικού κολοσσού από την κορυφή διαδραμάτισε η τιμή του Hong Guang Mini. Αυτό κοστίζει λιγότερα από 3.700 ευρώ όταν η τιμή του Tesla Model 3 στη χώρα της Ανατολικής Ασίας είναι χαμηλότερη των 33.000 ευρώ (39.000 δολάρια).

Advertisement

Από την άλλη μεριά, το χάσμα που παρατηρείται μεταξύ των τιμών των δύο μοντέλων, είναι αντιπροσωπευτικό και των ποιοτικών τους διαφορών.

Advertisement

Το Hong Guang Mi δεν εξοπλίζεται με αερόσακους, ο κλιματισμός δεν διατίθεται ως στάνταρ, η αυτονομία δεν ξεπερνά τα 170 χλμ., ενώ μετά δυσκολίας αγγίζει τα 100 χλμ./ώρα. Η μπαταρία του έχει χωρητικότητα μόλις 9,2 kWh, ενώ το ηλεκτρικό μοτέρ παράγει 17,4 ίππους και 85 Nm ροπής.

Στον αντίποδα, το Tesla Model 3 διακρίνεται για τις προηγμένες του τεχνολογίες, την πληθώρα συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης, την αυτονομία του και τις ισχυρές του επιδόσεις. Επί παραδείγματι, η βασική έκδοση Standard Range Plus επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα σε 5,6 sec, ενώ η αυτονομία του αγγίζει τα 450 χλμ.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Από πιστώσεις εκπομπών CO2 τα κέρδη της Tesla!
Tesla Model Y: Πουλά σαν ζεστό ψωμί
Τι θα πληρώσετε για να φορτίσετε στους ταχυφορτιστές της Tesla στην Ελλάδα;