Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

FV Frangivento Sorpasso: Ένα supercar με ιταλικό ταμπεραμέντο

Ελλάδα 18:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

FV Frangivento Sorpasso: Ένα supercar με ιταλικό ταμπεραμέντο

ΝΕΑ

FV Frangivento Sorpasso: Ένα supercar με ιταλικό ταμπεραμέντο

ΝΕΑ

Το ιταλικό ατελιέ FV Frangivento παρουσιάζει το νέο του δημιούργημα Sorpasso, ένα supercar με ιδιαίτερη εμφάνιση και εξαιρετικές επιδόσεις.

Advertisement
Advertisement

Η FV Frangivento δεν ανήκει στις εταιρείες που έχουν κάνει γνωστή την ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία, εν τούτοις η φίρμα με έδρα το Τορίνο έχει ήδη στο βιογραφικό της δύο μοντέλα, το hypercar Asfane DieciDieci και το ηλεκτρικό ρόουντστερ Charlotte.

Πέραν αυτών, ο Ιταλός καροσερίστας παρουσιάζει το τρίτο μοντέλο, το FV Frangivento Sorpasso, το οποίο θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις, ανάλογα τις επιθυμίες του εκάστοτε αγοραστή, τις Stradale και GTXX. Όσοι επιλέξουν την τελευταία θα έχουν τη δυνατότητα να αντικαταστήσουν τα δύο γράμματα «Χ» με όποιους αριθμούς επιθυμούν. Aνεξάρτητα του ποια έκδοση θα επιλεγεί, ο μελλοντικός κάτοχος του μοντέλου θα μπορεί να παρακολουθήσει από κοντά και για 30 ημέρες την σχεδίαση του αυτοκινήτου του, χάρη στα προγράμματα «Programma Sviluppo» και «Programma Ego», αντίστοιχα. Η έκδοση Sorpasso Stradale διαφέρει από την GTXX σε ότι αφορά τόσο την αισθητική του αμαξώματος, όσο και τα μηχανικά μέρη και πιο συγκεκριμένα τον κινητήρα.

Advertisement
Advertisement

Καταρχήν, η πρώτη διαθέτει πιο ήπιων τόνων σχεδίαση με καθαρές γραμμές, σε αντίθεση με την σαφώς πιο «επιθετική» GTXX που εμπνέεται από τα αγωνιστικά μοντέλα της κατηγορίας GT3. Δεύτερο και σημαντικότερο ο κινητήρας. Στην Stradale έχει τοποθετηθεί ένας ατμοσφαιρικός V10 με ισχύ 612 ίππων, ενώ στην GTXX υπάρχει ένα υπερτροφοδοτούμενο σύνολο, αντίστοιχης διάταξης με την ισχύ να φτάνει τους 862 ίππους και ανάλογες επιδόσεις (0-100 χλμ./ώρα σε 2,9 δευτερόλεπτα, τελική ταχύτητα 345 χλμ./ώρα).

Ο ίδιος ο κατασκευαστής ανακοινώνει ότι στο εσωτερικό και των δύο εκδόσεων θα κυριαρχούν οι επενδύσεις από αλκαντάρα και δέρμα υψηλής ποιότητας της ιταλικής φίρμας Mario Levi Group. Τέλος, παραμένουν άγνωστη η τιμή του νέου μοντέλου της FV Frangivento, ενώ οι πρώτοι τυχεροί ιδιοκτήτες θα το έχουν στα χέρια τους περί τα τέλη Ιουλίου.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
To hypercar της Hongqi θα παράγεται στην Ιταλία
Πωλείται η De Tomaso Έλληνα Playboy
Picasso PS-01: Το ελβετικό supercar με ιταλικό V6 κινητήρα

 

Advertisement

 

 

 

Advertisement