Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

FV Frangivento Asfane DieciDieci με 1.010 ίππους (video)

Ελλάδα 5:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

FV Frangivento Asfane DieciDieci με 1.010 ίππους (video)

ΝΕΑ

FV Frangivento Asfane DieciDieci με 1.010 ίππους (video)

ΝΕΑ

Το supercar Asfane DieciDieci της FV Frangivento με το υβριδικό σύνολο που αποδίδει 1.010 ίππους, αποκαλύφθηκε στην Ιταλία.

Advertisement
Advertisement

 

Αν μη τι άλλο, είναι εντυπωσιακό. Μετά από αλλεπάλληλα teasers κατά τη διάρκεια της κατασκευής του, το supercar της FV Frangivento με την ονομασία που παραπέμπει στην απόδοση της ισχύος (DieciDieci), παρουσιάστηκε στην Ιταλία με κάθε επισημότητα. Πρόκειται για ένα exotic σχέδιο με αμάξωμα που αποτελείται από αλουμίνιο και ανθρακόνημα και πολλά αισθητικά στοιχεία που το κάνουν να δείχνει υπέρ του δέοντος επιθετικό. Ο αεραγωγός της οροφής είναι ένα από αυτά τα στοιχεία, όπως και τα μεγάλα αεροδυναμικά βοηθήματα, οι gullwing πόρτες και οι 6 απολήξεις της εξάτμισης.

Advertisement
Advertisement

Η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει στοιχεία αναφορικά με τις επιδόσεις του αυτοκινήτου και τα μόνα τεχνικά χαρακτηριστικά που ξέρουμε είναι πως διαθέτει κινητήρα V10 5,4 λίτρων που αποδίδει 860 ίππους, ενώ οι υπόλοιποι 150 (μέχρι τους 1.010 της συνολικής απόδοσης) προκύπτουν από δύο ηλεκτροκινητήρες που είναι εγκατεστημένοι μπροστά και δίνουν κίνηση στους αντίστοιχους τροχούς. Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι αυτόματο και έχει 8 σχέσεις. Στο εσωτερικό η διχρωμία τονίζει τη διαφορετικότητα του μοντέλου, που έχει στοιχεία δανεισμένα από τα cockpits των αεροπλάνων- όπως είναι το τιμόνι. Ο Ιταλικός αυτοκινητιστικός τύπος αναφέρει πως η συγκεκριμένη εταιρεία θέλει να γίνει στο μέλλον το αντίστοιχο της Koenigsegg αν και όπως φαίνεται, υπάρχει αρκετός δρόμος για να φτάσει εκεί. Το Asfane DieciDieci είναι προς πώληση και στόχος της εταιρείας είναι να χρησιμοποιήσει τα χρήματα της προκαταβολής, για να ολοκληρώσει την εξέλιξη του μοντέλου. Μέχρι στιγμής, το κόστος του αυτοκινήτου υπολογίζεται πως έχει φτάσει κάπου ανάμεσα στα 1,1 και 1,7 εκατομμύρια ευρώ.

 

Advertisement