Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Θρύλος του MotoGP σχεδιάζει δικό του supercar

Ελλάδα 3:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Θρύλος του MotoGP σχεδιάζει δικό του supercar

NEWSMOTO

Θρύλος του MotoGP σχεδιάζει δικό του supercar

NEWSMOTO

Ο Loris Capirossi σχεδίασε το πρώτο του supercar με τη βοήθεια της FV Frangivento.

Advertisement
Advertisement

Για όσους ασχολούνται έστω και λίγο με τους αγώνες μοτοσικλέτας και ιδιαίτερα το MotoGP θα έχουν ακούσει το όνομα Loris Capirossi. Ο βετεράνος Ιταλός, ο οποίος πλέον είναι υπεύθυνος ασφάλειας του MotoGP για λογαριασμό της Dorna, έγινε γνωστός για την πρώτη νίκη της Ducati, τους τρεις τίτλους στα GP250 και το… κλεμμένο πρωτάθλημα του 1998.

Ο Capirossi τα τελευταία δύο χρόνια δουλεύει για το πρωτάθλημα MotoGP και συνήθως τον βλέπουμε να οδηγεί ένα από τα αυτοκίνητα ασφαλείας της BMW στις πίστες. Ο Ιταλός είναι λάτρης των τεσσάρων τροχών και αυτό τον οδήγησε στο να σχεδιάσει τελικά το δικό του αυτοκίνητο.

Advertisement
Advertisement

 

Με τη βοήθεια του μικρού ιταλικού εργοστασίου FV Frangivento σχεδίασε ένα μοναδικό supercar το οποίο ονομάστηκε GT65 (65 ήταν το νούμερο του Capirossi). Το σχέδιο του αυτοκινήτου έγινε εξ ολοκλήρου από τον Ιταλό και δόθηκε στους ανθρώπους της FV Frangivento οι οποίοι το υλοποίησαν με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο.

Advertisement

Το αυτοκίνητο βασίζεται σε μοντέλο της Lamborghini και ο κινητήρας είναι V10 ατμοσφαιρικός 5,2 λίτρων με απόδοση 650 ίππους. Η κίνηση μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς, ενώ η αναλογία κιλών ανά ίππο είναι στα 1,48! Όσο για τις επιδόσεις, είναι συναρπαστικές καθώς τα 0-100 χλμ./ώρα έρχονται σε 3 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα ξεπερνάει τα 330 χλμ./ώρα. Η παρουσίαση της GT65 έγινε στην πίστα της Imola και ο Capirossi διαπίστωσε ότι το αυτοκίνητό «του» είναι εξαιρετικό και στην οδηγική συμπεριφορά.

Advertisement

Ο βετεράνος Ιταλός τόνισε στην παρουσίαση της GT65: «Όλα ξεκίνησαν όταν συνάντησα τον Paolo Mancini και τον Giorgio Pirolo στο Monte Carlo. Γνωρίζουν το πάθος μου για τα αυτοκίνητα και με ρώτησαν αν θέλω να φτιάξουμε ένα μαζί, αφιερωμένο στην καριέρα μου. Το 2020, κατά τη διάρκεια της πανδημίας κατέβασα μια εφαρμογή και ξεκίνησα να σχεδιάζω πράγματα τα οποία αργότερα ο Giorgio τα μετέτρεψε σε αυτό το αυτοκίνητο».

H FV Frangivento GT65 θα κατασκευαστεί σε τρία αντίτυπα, με τα ειδικά νούμερα 90, 91 και 98 που υποδεικνύουν τις χρονιές που κατάκτησε τίτλους ο Capirossi.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Στο πλευρό της KTM MotoGP η Mobil 1 και η Cupra
Πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της Pramac στο project MotoGP της Ducati;
Θα δούμε τον «ντοπαρισμένο» Andrea Iannone ξανά στο MotoGP;