Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Φθηνό ηλεκτρικό pick-up με ψαρωτική εμφάνιση

Ελλάδα 6:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Φθηνό ηλεκτρικό pick-up με ψαρωτική εμφάνιση

ΝΕΑ

Φθηνό ηλεκτρικό pick-up με ψαρωτική εμφάνιση

ΝΕΑ

Το K32 δεν μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τους ηλεκτρικούς πρωτοπόρους, αλλά η τιμή του βάζει σε σκέψεις τους οπαδούς των διπλοκάμπινων.

Advertisement
Advertisement

Η ηλεκτροκίνηση απλώνει τα δίχτυα της σε κάθε πτυχή του αυτοκινητικού κόσμου. Από τα city cars όπως τα smart, μέχρι και τα υπεραυτοκίνητα όπως το Rimac Nevera. Εξαίρεση, φυσικά, δεν θα μπορούσαν να αποτελούν και τα pick-up, που δειλά δειλά ενδίδουν και αυτά στα βολτ.

Ήδη, μάλιστα, έχουν παρουσιαστεί μερικές ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες προτάσεις όπως είναι το Ford F-150 Lightning με τα 571 PS και το πολυδιαφημισμένο μηδενικών ρύπων Hummer με περισσότερους από 1.000 ίππους. Κοινός παρονομαστής, ωστόσο, των δύο μοντέλων είναι η τσιμπημένη τιμή τους, κάτι που τα καθιστά απαγορευτικά στο ευρύ καταναλωτικό κοινό.

Τη λύση έρχεται να δώσει η Kandi America, θυγατρική της κινεζικής εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων και μπαταριών, Kandi Technologies Corporation. Η πρότασή της ακούει στο όνομα “K32”, ένα διπλοκάμπινο pick-up που με μήκος 5,44 μ. και μεταξόνιο 3,10 μ. παίζει… μπάλα στα χωράφια των Ford Ranger και Chevrolet Colorado.

Advertisement
Advertisement

Μια πρώτη ματιά στο μοντέλο δύσκολα θα σε απογοητεύσει, καθώς η εμφάνισή του… ψαρώνει. Τέσσερις προβολείς στην οροφή, μεγάλη απόσταση από το έδαφος, γενναιόδωρη καμπίνα, επιβλητική εισαγωγή αέρα στο καπό, γάντζοι ρυμούλκησης κ.ο.κ.

Το Kandi America K32 δε περνά απαρατήρητο. Το «φαίνεσθαι», ωστόσο, δεν συμβαδίζει με το «είναι», δεδομένου ότι οι τεχνικές του προδιαγραφές δεν συνηγορούν πως βάζει… φωτιά στην άσφαλτο.

Advertisement

Δύο ηλεκτροκινητήρες (ένας μπροστά/ένας πίσω) παράγουν συνολικά μόλις 57 άλογα, και τροφοδοτούνται είτε από μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 20,7 kWh, είτε έναν συσσωρευτή των 50 kWh. Στην πρώτη περίπτωση η αυτονομία περιορίζεται στα 97 χλμ., με τη μεγαλύτερη μπαταρία να εξασφαλίζει γύρω στα 240.

Στο εσωτερικό πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν τα πλαστικά, πλαισιωμένα, εντούτοις, από κάποιες επενδύσεις σε τεχνητό δέρμα, κοσμημένα με καλόγουστες ραφές που συνθέτουν μια αξιοπρεπή εικόνα. Πόσο μάλλον όταν υπάρχουν και οι απαραίτητες δόσεις ψηφιοποίησης.

Advertisement

Εν κατακλείδι, το Kandi America K32 δεν τρομάζει με τις επιδόσεις του, αλλά η αρχική του τιμή (24.200 ευρώ) βάζει σε σκέψεις όποιον θέλει να έχει ένα μουράτο και μηδενικών ρύπων αγροτικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το pick-up της Honda είναι ασταμάτητο (+video)
Ηλεκτρικά pick-up: Είναι καλοί αναρριχητές; (+video)
Ford F-150 Lightning: Το ηλεκτρικό του… αμερικανικού λαού (+video)

Advertisement