Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το pick-up της Honda είναι ασταμάτητο (+video)

Ελλάδα 8:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το pick-up της Honda είναι ασταμάτητο (+video)

ΝΕΑ

Το pick-up της Honda είναι ασταμάτητο (+video)

ΝΕΑ

Ο Αμερικανός δυνητικός κάτοχος ενός αγροτικού καλείται να επιλέξει ανάμεσα σε μια μακροσκελή λίστα μοντέλων. Κάπου εκεί υπάρχει και η πρόταση της Honda.

Advertisement
Advertisement

Τα pick-up έχουν πολλούς και ιδιαίτερα ένθερμους οπαδούς τόσο στη χώρα μας όσο και στην Ευρώπη. Η λατρεία, όμως, που γνωρίζουν στις ΗΠΑ είναι πραγματικά ασύγκριτη.

Στην κορυφή των πωλήσεων δεσπόζει το Ford F-150, ενώ τη δική τους μάχη για τα… μάτια του αυτοκινητικού κοινού δίνουν τα Chevrolet Silverado και RAM Pickup.

Οι προτάσεις, ωστόσο, στην κατηγορία των ημι-φορτηγών δεν περιορίζονται στα παραπάνω τρία μοντέλα. Το δικό της αγροτικό έχει και η Honda, το οποίο σας παρουσιάσαμε πριν από λίγες μέρες και ακούει στο όνομα “Ridgeline”.

Advertisement
Advertisement

Από το 2017 κυκλοφορεί η δεύτερη γενιά του μοντέλου, η οποία πριν από λίγους μήνες ανανεώθηκε, αποκτώντας έναν ακόμα πιο σύγχρονο χαρακτήρα.

Μπορεί να ρυμουλκήσει τρέιλερ βάρους έως 2.268 kg, το ωφέλιμο φορτίο φτάνει τα 720 kg και το μήκος της καρότσας – με την πίσω πόρτα «κατεβασμένη»- αγγίζει τα 2.108 mm.

Advertisement

απόστασή από το έδαφος είναι 194 mm, οι γωνίες προσέγγισης/ διαφυγής/ ράμπας αντιστοιχούν σε 20,4°/19,6°/19,6°, ενώ υπάρχει και σύστημα τετρακίνησης i-VTM4 (με torque vectoring) που ενισχύει το off-road ταπεραμέντο του Ridgeline.

Το pick-up βασίζεται σε ένα monocoque πλαίσιο, κάθεται σε ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών και η διάταξη της ανάρτηση είναι γόνατα McPherson εμπρός και πολλαπλοί σύνδεσμοι πίσω.

Advertisement

Το Honda Ridgeline κινείται από έναν 6κύλινδρο βενζινοκινητήρα των 280 PS/355 Nm ροπής, πλαισιωμένο από 9τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Συγκριτικό: Volkswagen Golf GTI vs Honda Civic Type R
Δοκιμή: Honda CB650R
Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη & Honda: Χορηγία αθλητών

Advertisement