Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Φωτιές σε Tesla ανοίγουν εκ νέου το θέμα της ασφάλειας (+video)

Ελλάδα 8:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Φωτιές σε Tesla ανοίγουν εκ νέου το θέμα της ασφάλειας (+video)

Mobility

Φωτιές σε Tesla ανοίγουν εκ νέου το θέμα της ασφάλειας (+video)

Mobility

Μέσα στο Μάιο σημειώθηκαν ορισμένες περιπτώσεις φωτιάς σε μοντέλα της Tesla και αυτή ήταν η αφορμή για να ανοίξει και πάλι η συζήτηση περί ασφάλειας στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα γενικότερα.

Advertisement
Advertisement

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Our New Energy είπε ότι η ανάμειξη νικελίου και κοβαλτίου δεν είναι κάτι που πρέπει να υιοθετήσουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε μαζική κλίμακα

Η δήλωση αυτή του Mujeeb Ijaz έγινε πολύ πρόσφατα στο πλαίσιο μιας συνέντευξής του και στη συνέχεια, προφανώς συμπτωματικά, καταγράφτηκαν τουλάχιστον τρία περιστατικά πυρκαγιάς σε μοντέλα της Tesla. Η πρώτη περίπτωση καταγράφτηκε στις 14 Μαΐου, όπου ένα Tesla Model 3 ενώ ήταν παρκαρισμένο, άρχισε να βγάζει καπνό, ο οποίος στη συνέχεια εξελίχθηκε σε πυρκαγιά. Ήταν ευτυχές το γεγονός πως κανείς δεν βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο, το οποίο τυλίχθηκε πολύ γρήγορα στις φλόγες, που στη συνέχεια η πυροσβεστική έσβησε.

Advertisement
Advertisement

Η δεύτερη περίπτωση σημειώθηκε στις 20 Μαΐου στο Βανκούβερ του Καναδά, όπου εν κινήσει ένα Model Y που ήταν στην κυκλοφορία μόλις 8 μήνες, άρχισε να καίγεται, έχοντας προηγουμένως «κλειδώσει» πόρτες και παράθυρα και μάλιστα, χωρίς να λειτουργεί κάποιο από τα συστήματά του. Ο οδηγός του, βγήκε από το αυτοκίνητο σπάζοντας ένα παράθυρο. Για τη συγκεκριμένη περίπτωση, οι αρχές δεν έχουν ακόμα προβεί σε εξέταση του αυτοκινήτου (ή καλύτερα, σε ότι έμεινε από αυτό) προκειμένου να βγει το πόρισμα σχετικά με το τι προκάλεσε τη φωτιά.

Στις 22 Μαΐου, καταγράφεται η τρίτη περίπτωση, αυτή τη φορά σε ένα κατάστημα της Tesla όπου βρέθηκε ένα Model S στο πλαίσιο προγραμματισμένης συντήρησης. Εκεί ήταν που βρέθηκε κατά τον ίδιο τρόπο –παρκαρισμένο- να ξεκινά με πυκνό καπνό και να καταλήξει σε ολική καταστροφή από τη φωτιά. Η τέταρτη περίπτωση ήταν στο Νιου Τζέρσεϊ και ήταν δυστυχώς θανατηφόρο- αν και δεν έχει γίνει σαφές αν ο οδηγός αποβίωσε από τη σύγκρουση ή από τη φωτιά.

Advertisement

Το σίγουρο είναι πως έχασε τον έλεγχο στο δρόμο, βγήκε εκτός και χτύπησε πάνω σε δέντρα, όπου στη συνέχεια ξέσπασε η φωτιά. Ο αριθμός των περιστατικών, που συνολικά είναι πάνω από 300 απλά τώρα έτυχε και βρέθηκαν 4 μαζεμένες περιπτώσεις μέσα σε διάστημα λίγων ημερών, κάνει πιο επίκαιρο από ποτέ, αυτό που τόνισε ο Ijaz, όχι μόνο για την Tesla αλλά και για όλες τις εταιρείες που πλέον ακολουθούν τη συγκεκριμένη «συνταγή» για τα ηλεκτρικά τους αυτοκίνητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτά είναι τα σχέδια του Musk για Tesla, Twitter και… διάστημα!
Τέλος οι παραγγελίες για Tesla Cybertruck για την Ευρώπη
Tesla: Τί κάνει ο Musk που θα εκτιμήσουν όλοι οι κάτοχοι EVs;

Advertisement