Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτά είναι τα σχέδια του Musk για Tesla, Twitter και… διάστημα!

Ελλάδα 11:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτά είναι τα σχέδια του Musk για Tesla, Twitter και… διάστημα!

ΝΕΑ

Αυτά είναι τα σχέδια του Musk για Tesla, Twitter και… διάστημα!

ΝΕΑ

O δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας πιστεύει πως τα social media πάσχουν από αριστερές προκαταλήψεις.

Advertisement
Advertisement

To Τwitter πάσχει από προκατάληψη υπέρ της αριστεράς δηλώνει ο Elon Musk τονίζοντας ότι θέλει να κάνει το κοινωνικό δίκτυο πιο αντικειμενικό και ισορροπημένο.

Ωστόσο η συμφωνία εξαγοράς του Twitter έχει «παγώσει» προσωρινά όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Elon Musk με ανάρτησή του στο κοινωνικό δίκτυο, μετά την εκτίμηση της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης ότι οι ψεύτικοι ή spam λογαριασμοί αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 5% των ημερήσιων χρηστών της πλατφόρμας.

Advertisement
Advertisement

Όπως ανέφερε ο ίδιος, η συμφωνία αναστέλλεται προσωρινά εν αναμονή στοιχείων που θα υποστηρίζουν τους υπολογισμούς ότι οι ψεύτικοι και spam λογαριασμοί αντιπροσωπεύουν πράγματι λιγότερο από το 5% των χρηστών!

Σημειώνεται ότι οι αρμόδιες αρχές στις ΗΠΑ διερευνούν την καθυστέρηση της ανακοίνωσης από τον Elon Musk για την εξαγορά ενός σημαντικού ποσοστού μετοχών της Twitter Inc τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με  δημοσίευμα της εφημερίδας The Wall Street Journal, η οποία επικαλείται πηγές που έχουν λάβει σχετική ενημέρωση.

Πάντως σε δηλώσεις του σε συνέδριο των Financial Times, ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας υπογραμμίζει ότι το Twitter παραμένει το καλύτερο δημόσιο φόρουμ για την ανταλλαγή απόψεων, αλλά πρέπει να κάνει ακόμα πολλά. Όπως αναφέρει, το κοινωνικό δίκτυο πρέπει να ξεφορτωθεί τα bots και τα spams και να δημιουργήσει περισσότερη εμπιστοσύνη με τους χρήστες.

Advertisement

Σχετικά με το ζήτημα της αποπομπής του πρώην Αμερικανού προέδρου Donald Trump, ο Musk εκφράζει την άποψη ότι ήταν μια λανθασμένη απόφαση, επειδή αποξένωσε ένα μεγάλο μέρος της αμερικανικής κοινωνίας και δεν οδήγησε τελικά στη «σιγή» του Trump.

«Η απομάκρυνση του Trump από το Twitter δεν σίγησε τη φωνή του Trump. Αντίθετα, θα ενισχυθεί εντός του δεξιού ακροατηρίου. Και για αυτό ήταν ηθικά εσφαλμένο και εντελώς ανόητο», επισημαίνει.

Advertisement

«Πιστεύω ότι υπάρχουν tweets τα οποία είναι λάθος και κακόβουλα και αυτά θα έπρεπε να διαγράφονται ή να μην είναι ορατά. Και μια αποβολή, μια προσωρινή αποβολή, είναι κατάλληλη. Αλλά όχι μια μόνιμη αποβολή» διευκρινίζει.

Όσον αφορά την Tesla, ο Musk δηλώνει ότι θα παραμείνει στο τιμόνι της εταιρείας για όσο καιρό θα είναι χρήσιμος και εκφράζει την πεποίθηση ότι το μέλλον της εταιρείας είναι λαμπρό.

Δείτε το βίντεο των Financial Times για να μάθετε ακόμα τα σχέδια του Elon Musk για την Sρace X, τα ταξίδια στο διάστημα και η αποστολή αστροναυτών στον Άρη.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μυστηριώδης ανάρτηση από τον Elon Musk
Ποιος πραγματικά είναι ο Elon Musk;
Ένοχη η Tesla! Θα πληρώσει 15 εκατ. δολάρια