Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Tesla: Τί κάνει ο Musk που θα εκτιμήσουν όλοι οι κάτοχοι EVs;

Ελλάδα 21:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Tesla: Τί κάνει ο Musk που θα εκτιμήσουν όλοι οι κάτοχοι EVs;

ΝΕΑ

Tesla: Τί κάνει ο Musk που θα εκτιμήσουν όλοι οι κάτοχοι EVs;

ΝΕΑ

Αυτή τη στιγμή οι Superchargers της Tesla είναι προνόμιο μόνο των κατόχων ενός από τα ηλεκτρικά της.

Advertisement
Advertisement

Ο Musk δείχνει το… κοινωνικό του πρόσωπο με μία κίνηση έκπληξη.

Σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου το Αμερικανού στους Financial Times, μελετά πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να αλλάξει τη συνδεσιμότητα σε όλους τους ταχυφορτιστές της Tesla παγκοσμίως. Να μπορεί δηλαδή ο κάθε ένας από τους ιδιοκτήτες ηλεκτρικού αυτοκινήτου άλλης μάρκας να φορτίσει ταχύτατα το EV του σε σταθμό της Tesla. Μέχρι τώρα οι superchargers της φίρμας ήταν προνόμιο μόνο για τους φίλους ενός από τα Model 3, Model Y ή Model S και αποτελούσε κίνητρο για την αγορά τους έναντι ενός άλλου ηλεκτρικού.

Advertisement
Advertisement

Κόντρα στην αποκλειστικότητα λοιπόν, ο πανέξυπνος μεγιστάνας δηλώνει πως είναι πρόθυμος να «χάσει» κάτι από αυτή την ιστορία για το καλό όλων των οδηγών ηλεκτρικών αυτοκινήτων με έμφαση στην εξυπηρέτηση τους. Στην πραγματικότητα βέβαια έχει πολλά να κερδίσει από την εκτεταμένη χρήση του δικού του δικτύου. Σε μία ακόμη ανάγνωση, ο Musk ενδεχομένως να γλυκοκοιτάζει το δημόσιο δίκτυο σταθμών φόρτισης των ΗΠΑ που αυτή τη στιγμή δεν υποστηρίζει τη συμβατότητα της Tesla.

Ο Musk θα μπορέσει να προσθέσει πολύ απλά έναν αντάπτορα έτσι ώστε να εκμεταλλευτεί το δημόσιο δίκτυο και να κερδίσει πολλά εκατομμύρια πουλώντας το στο δημόσιο. Παράλληλα πράγματι θα μπορέσει με ευκολία ο κάθε χρήστης ηλεκτρικού να βρει περισσότερες επιλογές για να φορτίσει ταχύτατα το αυτοκίνητο του και να αυξήσει φυσικά τα έσοδα του δαιμόνιου Αμερικάνου χωρίς καν να το γνωρίζει.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα πρώτα «γερμανικά» Tesla ήρθαν στην Ελλάδα (+video)
Tesla Model Y τρακάρει με jet 2 εκατ. δολαρίων (video)
Το Tesla Model S Plaid αποκτά και πρόγραμμα για πίστα