Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Φορτίσαμε δωρεάν το Peugeot e-208 στο Σείριο (+video)

Ελλάδα 0:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Φορτίσαμε δωρεάν το Peugeot e-208 στο Σείριο (+video)

ΝΕΑ

Φορτίσαμε δωρεάν το Peugeot e-208 στο Σείριο (+video)

ΝΕΑ

Φτάσαμε μέχρι τα Σ.Ε.Α. Μαλακάσας (ή αλλιώς ο γνωστός Σείριος) και φορτίσαμε δωρεάν το Peugeot e-208 GT Line σε χρόνο… dt.

Advertisement
Advertisement

Σε μια εποχή που η ενέργεια ολοένα και ακριβαίνει, είχαμε φορτίσει στην Αράχωβα δωρεάν το e-2008, ενώ και στα Σ.Ε.Α. Σείριος μπορεί κανείς να βρει θέση για φόρτιση ηλεκτρικού (ή plug-in hybrid) οχήματος χωρίς κανένα κόστος. Τουλάχιστον προς το παρόν, γιατί κάτι τέτοιο θα αλλάξει! Σχεδόν 45 χιλιόμετρα έξω από την Αθήνα και επί της Εθνικής Οδού βρίσκεται ο γνωστός “Σείριος”, ο οποίος έχει ξεκινήσει θερμά την “ανακαίνιση” του χώρου.

Ταξιδέψαμε μέχρι εκεί με ένα Peugeot e-208 σε GT Line έκδοση για να φορτίσουμε τη 50 kWh μπαταρία του. Το μεγάλο έργο που συναντήσαμε είναι της Νέας Οδού και οι φορτιστές είναι μάρκας NEX2. Για την εγκατάσταση όμως ασχολήθηκε η Easy Power, η οποία όχι μόνο εγκατέστησε τους 4 ταχυφορτιστές (δύο σε κάθε ρεύμα), αλλά είναι η αιτία που η ηλεκτρική ενέργεια που τροφοδοτεί τις μπαταρίες των οχημάτων προέρχεται από τα φωτοβολταϊκά. Τα ηλιακά πάνελ βρίσκονται στην οροφή του πάρκινγκ, γεγονός που προστατεύει από τον ήλιο και τις φυσικά φαινόμενα τόσο τους φορτιστές, όσο και τα οχήματα.

Advertisement
Advertisement

Ο κάθε φορτιστής υποστηρίζει δύο καλώδια CCS και CHAdeMO, ενώ η μέγιστη ισχύς φτάνει τα 100 kW. Σε περίπτωση που φορτίζονται δύο οχήματα ταυτόχρονα, η ισχύς μοιράζεται με αποτέλεσμα να φορτίζουν με 50 kWh έκαστο.

Εάν όμως είναι κάποιος που αγχώνεται με τη διαδικασία, υπάρχουν πάντα άνθρωποι της εταιρείας Easy Power στο σημείο για να αναλάβουν τη φόρτιση του οχήματός σας και εσείς δεν χρειάζεται ούτε καν να βγείτε από το όχημα.

Advertisement

Επειδή εμείς φτάσαμε με περίπου 27% το επίπεδο της μπαταρίας του e-208, δεν καθίσαμε ούτε 20 λεπτά για να φτάσει το 80%, ωστόσο καθίσαμε μέχρι να πλησιάσει το 100%.

Να θυμίσουμε ότι το Peugeot e-208, σε επίπεδο επιδόσεων, τα 8,1 δευτερόλεπτα που απαιτούνται για το 0-100 χλμ./ώρα από στάση αποδεικνύουν πως πρόκειται για ένα γρήγορο αυτοκίνητο. Τώρα, η μπαταρία ιόντων-λιθίου του e-208 είναι τοποθετημένη κάτω από το δάπεδο των επιβατών. Η Peugeot εφοδιάζει την ηλεκτρική της διάταξη με ένα εξελιγμένο σύστημα ψύξης της μπαταρίας, έτσι ώστε αυτή να βρίσκεται πάντα στη σωστή θερμοκρασία λειτουργίας είτε για το ταξίδι είτε κατά την φάση της προετοιμασίας για τη φόρτισή της.

Advertisement

Η γαλλική φίρμα προσφέρει εγγύηση 8 ετών ή 160.000 χιλιομέτρων για το 70% της ενεργειακής χωρητικότητας της μπαταρίας. Η χιλιομετρική απόσταση που δύναται να διανύσει το e-208 είναι στα 362 χλμ., χάρη -μεταξύ άλλων- της βελτιστοποίησης των ελαστικών (κατηγορία A+), τα οποία φέρουν ακόμα μικρότερη αντίσταση κύλισης. Αυτά αφορούν τις ζάντες 16” του e-208. Υπάρχει επίσης στο σύστημα μετάδοσης μια νέα σχέση στο κιβώτιο ταχυτήτων, για καλύτερη κατανάλωση ενέργειας σε αυτοκινητοδρόμους, όπως και νέα αντλία θερμότητας. Η τελευταία, σε συνδυασμό με έναν αισθητήρα υγρασίας στο παρμπρίζ, βελτιστοποιούν την ενεργειακή απόδοση του κλιματισμού.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
To Peugeot e-2008 είναι κορυφαία επιλογή στα ηλεκτρικά SUV
Δοκιμή: Peugeot 308 1.2 PureTech 130
Στην Αράχωβα με το ηλεκτρικό Peugeot e-2008