Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Φόρος τιμής στη θρυλική Lancia Delta S4 Stradale

Ελλάδα 21:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Φόρος τιμής στη θρυλική Lancia Delta S4 Stradale

ΝΕΑ

Φόρος τιμής στη θρυλική Lancia Delta S4 Stradale

ΝΕΑ

H Scuderia Grassi, επέλεξε έναν ιδιαίτερο και πολύ ηχηρό τρόπο, για να τιμήσει την εμβληματική Lancia Delta S4 Stradale του 1985.

Advertisement
Advertisement

Με το όνομα Grassi 044S, η μιλανέζικη φίρμα παρουσίασε στο Milano Monza Motor Show, μια σύγχρονη version, του μοντέλου που άφησε το στίγμα του στη δεκαετία του ’80.

Η παρουσίαση της Scuderia Grassi, δεν περιορίζεται σ΄ ένα πρωτότυπο μοντέλο, αλλά αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον, καθώς προβλέπεται η περιορισμένη παραγωγή του σε 44 μονάδες και σε χρόνο και τιμές, που ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί.

Η εξωτερική σχεδίαση του 044S ανατέθηκε στον Τζιουζέπε Αρμάνο, πρώην σχεδιαστή της Alfa Romeo. Διατήρησε με επιτυχία τα εμβληματικά στιλιστικά στοιχεία του S4, όπως οι στρογγυλοί προβολείς, η μάσκα Lancia και οι εξέχουσες πλαϊνές εισαγωγές.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο, το αμάξωμα του 044S παρουσιάζει ένα πιο στρογγυλεμένο σχήμα, συνοδευόμενο από φαρδύτερα φτερά και βελτιωμένα αεροδυναμικά στοιχεία.

Επιπλέον, το 044S διαθέτει ειδικά κατασκευασμένες ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών με σχεδιασμό πολλαπλών ακτίνιων που αποτίει φόρο τιμής στο εμβληματικό Delta Integrale Evoluzione, προσθέτοντας μια νοσταλγική πινελιά. Επιπλέον, οι τέσσερις απολήξεις της εξάτμισης του 044S είναι αποκλειστικές σε αυτό το μοντέλο.

Το 044S διαθέτει έναν τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα ξηρού κάρτερ 3,0 λίτρων biturbo τοποθετημένο πίσω, αποδίδοντας εντυπωσιακή ισχύ 640. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό το σύστημα μετάδοσης κίνησης έχει σχεδιαστεί για να συμμορφώνεται με τα πρότυπα εκπομπών ρύπων Euro 5.

Advertisement

Η ισχύς μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω είτε 6τάχυτου χειροκίνητου είτε 6τάχυτου διαδοχικού κιβωτίου με τη βοήθεια ενός συστήματος 4WD εξοπλισμένου με τρία διαφορικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Loeb: Επιστρέφει στο World RX με ηλεκτρική Lancia Delta
Σας συναρπάζει η ηλεκτρική Lancia Delta Integrale;
Επίσημο: Το Pu+Ra HPE αποκαλύπτει τις μελλοντικές Lancia

Advertisement