Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Σας συναρπάζει η ηλεκτρική Lancia Delta Integrale;

Ελλάδα 15:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σας συναρπάζει η ηλεκτρική Lancia Delta Integrale;

Mobility

Σας συναρπάζει η ηλεκτρική Lancia Delta Integrale;

Mobility

Η Lancia Delta Integrale και μάλιστα με τα χρώματα της Martini που την έχουμε συνηθίσει να τη βλέπουμε, επιχειρείται να επιστρέψει ως πανίσχυρο ηλεκτρικό αγωνιστικό.

Advertisement
Advertisement

Μάλιστα, το ηλεκτρικό «όπλο» με τους δύο ηλεκτροκινητήρες και τη συνολική απόδοση των 662 ίππων, θα οδηγηθεί από τον Σεμπαστιέν Λεμπ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross.

Το αυτοκίνητο σχεδιάστηκε στη νέα του ηλεκτροκίνητη μορφή και κατασκευάστηκε από την GCK Performance, μια γαλλική εταιρεία που ειδικεύεται στις κατασκευές του είδους για το μηχανοκίνητο αθλητισμό. Φυσικά, η παρουσίαση του αυτοκινήτου δεν θα μπορούσε να γίνει σε άλλο χρωματισμό, παρά με το livery της Martini, με το οποίο το αυθεντικό ιταλικό μοντέλο έλαμψε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι στα τέλη του ’80 και στις αρχές του ‘90.

Advertisement
Advertisement

Η νέα ηλεκτρική εκδοχή του αυτοκινήτου, τροφοδοτείται από δύο κινητήρες 331 ίππων -ένα σε κάθε άξονα- παρέχοντας συνολική ισχύ 662 ίππων στη διάθεση του οδηγού. Η απόδοση αυτή είναι ικανή για επιτάχυνση από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 1,8 δευτερόλεπτα όπως ισχυρίζεται η κατασκευάστρια εταιρεία (ενώ τα μονοθέσια της F1 χρειάζονται περί τα 2,6 δευτερόλεπτα για την ίδια διαδικασία).

Η Lancia Delta Evo-e RX, έκανε την πρώτη της εμφάνιση τον περασμένο Νοέμβριο στο Νίρμπουργκρινγκ, ενώ αγωνιστικό ντεμπούτο πιθανότατα με το αμάξωμα σε μαύρο ματ χρώμα, θα κάνει με την ομάδα της Special One Racing από την έναρξη της επόμενης σεζόν του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Rallycross. Η σεζόν του WRX 2023 θα ξεκινήσει στο Μονταλέγκρ της Πορτογαλίας, το διήμερο 3-4 Ιουνίου.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Loeb: Επιστρέφει στο World RX με ηλεκτρική Lancia Delta
Κι άλλες λεπτομέρειες για τη νέα Lancia Stratos!
Παραδόθηκε και η δεύτερη Kimera EVO37, aka Lancia 037

Advertisement