Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Formula 1 2022: Δεν θα αντικατασταθεί το Grand Prix της Ρωσίας

Ελλάδα 21:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Formula 1 2022: Δεν θα αντικατασταθεί το Grand Prix της Ρωσίας

ΝΕΑ

Formula 1 2022: Δεν θα αντικατασταθεί το Grand Prix της Ρωσίας

ΝΕΑ

Η Formula 1 επέλεξε να μην αντικαταστήσει το ακυρωμένο Grand Prix της Ρωσίας με ένα νέο γεγονός στις 25 Σεπτεμβρίου, αφήνοντας το ημερολόγιο του 2022 με 22 αγώνες.

Advertisement
Advertisement

Ο αγώνας  στο Sochi ακυρώθηκε, λίγο μετά την έναρξη της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία.

Η απόφαση να μην γίνει άλλο Grand Prix δημιουργεί ένα κενό δύο ελεύθερων Σαββατοκύριακων, μεταξύ του τέλους της ευρωπαϊκής σεζόν στη Monza στις 11 Σεπτεμβρίου και της έναρξης του περάσματος του πρωταθλήματος προς την Ανατολή στη Σιγκαπούρη στις 2 Οκτωβρίου.

Μετά την αφαίρεση του GP Ρωσίας, η F1 άρχισε αμέσως να αναζητά εναλλακτικούς χώρους σε μια προσπάθεια να διατηρήσει το φετινό σύνολο αγώνων σε 23 διοργανώσεις. Μία πρώτη επιλογή ήταν το Κατάρ. Η χώρα φιλοξένησε έναν αγώνα πέρυσι στην πίστα της Ντόχα και θα επιστρέψει στο πρόγραμμα το 2023. Φέτος είναι εκτός λόγω της δέσμευσής της, στο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA. Υπήρχαν επίσης πιθανές  υποψήφιες διοργανώσεις στην Ευρώπη, με το Hockenheim να προσφέρεται να φιλοξενήσει την επιστροφή του Γερμανικού GP. Ωστόσο, υλικοτεχνικά ζητήματα έδειξαν ότι είναι αδύνατο για τη F1 να μεταφερθεί απευθείας από μια Ευρωπαϊκή πόλη στη Σιγκαπούρη.

Advertisement
Advertisement

Στο τέλος καμία από τις επιλογές δεν ταίριαζε στον προγραμματισμό, και η F1 αποφάσισε να μην προγραμματίσει έναν επιπλέον αγώνα. Η επιβεβαίωση έγινε δεκτή από τις ομάδες, οι οποίες αντιμετωπίζουν την πρόκληση να διατηρήσουν χαμηλά το όριο του προϋπολογισμού ενώ αναπτύσσουν τα ολοκαίνουργια μονοθέσιά τους.

Hamilton-Sochi20-a1000x600

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1: Τα προβλήματα στο στρατόπεδο της Mercedes
Volkswagen: Η Audi και η Porsche μπαίνουν στην F1
Η Google και η Android μπήκαν στην F1