Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Volkswagen: Η Audi και η Porsche μπαίνουν στην F1

Ελλάδα 7:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Volkswagen: Η Audi και η Porsche μπαίνουν στην F1

FORMULA 1

Volkswagen: Η Audi και η Porsche μπαίνουν στην F1

FORMULA 1

Η Volkswagen είναι πιθανό να δώσει το πράσινο φως για τις Audi και Porsche, να κάνουν την είσοδό τους στη Formula. Η απόφαση αναμένεται να παρθεί την επόμενη Πέμπτη 7 Απρλίου στο γενικό συμβούλιο της εταιρίας.

Advertisement
Advertisement

Η Γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία αρνήθηκε να σχολιάσει την είδηση, η οποία ​​μεταδόθηκε για πρώτη φορά από αμερικανικό οικονομικό site.

Εδώ και καιρό γίνεται λόγος για συνεργασία της Audi ή της Porsche με υπάρχουσες ομάδες της Formula 1. Όμως οι τελευταίες αναφορές θέλουν και τις δύο εταιρίες να παίρνουν το «ok» και να μπαίνουν στο παιχνίδι της F1.

«Ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε την πρόθεσή μας να μπούμε στη Formula 1 την επόμενη εβδομάδα», δήλωσε στέλεχος της εταιρίας και πρόσθεσε: «Όλα δείχνουν πως θα έχουμε μία θετική απόφαση».

Advertisement
Advertisement

Η Audi και η McLaren διέψευσαν πέρυσι τα δημοσιεύματα για συνεργασία μεταξύ των δύο εμπορικών σημάτων, λέγοντας πως είναι όλα ακόμα υπό συζήτηση, με την  απόφαση να αναμένεται φέτος. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η Audi θα επενδύσει περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ για τη McLaren,, ενώ η Porsche σκοπεύει να δημιουργήσει μια μακροπρόθεσμη συνεργασία με την αγωνιστική ομάδα Red Bull ξεκινώντας σε δύο χρόνια. Η Volkswagen δεν είχε συμμετάσχει στο παρελθόν στη Formula 1, αλλά είχε συνεργαστεί με τη Red Bull, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι. Η McLaren και η Red Bull δεν έκαναν κανένα σχόλιο.

Πληροφορίες από το Reuters τον Νοέμβριο ανέφεραν ότι η τελική απόφαση της Volkswagen θα εξαρτηθεί από το εάν η Formula 1 ακολουθήσει τα σχέδιά της, να στραφεί στα συνθετικά καύσιμα έως το 2026 και στην απόφαση της McLaren όσον αφορά την ηλεκτροκίνηση των οχημάτων της.

Η λήψη της απόφασης έρχεται σε μία δύσκολη στιγμή καθώς η Volkswagen παλεύει με την αβεβαιότητα των επιπτώσεων του πολέμου στην Ουκρανία στα οικονομικά της, η οποία θα συζητηθεί επίσης στη συνεδρίαση της επόμενης Πέμπτης.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1 2022: 15 ρεκόρ έτοιμα να σπάσουν
Η Google και η Android μπήκαν στην F1
Fernando Alonso: Είναι η Ferrari η ταχύτερη;

Advertisement