Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ford: Πώς προσπαθεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με τους ημιαγωγούς;

Ελλάδα 8:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ford: Πώς προσπαθεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με τους ημιαγωγούς;

ΝΕΑ

Ford: Πώς προσπαθεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με τους ημιαγωγούς;

ΝΕΑ

Σε μια προσπάθεια να επουλώσει τις πληγές της από την έλλειψη μικροτσίπ, η Ford προκρίνει την παραγωγή συγκεκριμένων μοντέλων.

Advertisement
Advertisement

Φως στο τούνελ βλέπουν πολλοί κατασκευαστές ημιαγωγών, οι οποίοι εκτιμούν πως το από το 2023 το πρόβλημα θα ανήκει στο παρελθόν.

Συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατεί και στις τάξεις της Hyundai, με τους διοικούντες της να διαβλέπουν ότι προς το τέλος του 2022, η προσφορά μικροεπεξεργαστών θα ισοσκελιστεί με τη ζήτηση. Στον αντίποδα, υπάρχουν κάποιες αυτοκινητοβιομηχανίες που κρατούν μια πιο επιφυλακτική στάση, ανάμεσα στις οποίες και η Ford.

Σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox Business, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Jim Farley, ανέφερε ότι η κρίση θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι το 2023. Μάλιστα, δήλωσε πως προσώρας αδυνατεί να προβεί σε ασφαλείς εκτιμήσεις σχετικά με το πότε θα επιλυθεί το πρόβλημα.

Advertisement
Advertisement

Παρά την απαισιοδοξία του, ο Farley ισχυρίζεται ότι η Ford καταβάλει σημαντικές προσπάθειες για την υπερπήδηση των σκοπέλων. Ειδικότερα, σε μια προσπάθεια να αντισταθμιστούν οι απώλειες, αποφασίστηκε να δοθεί προτεραιότητα στην παραγωγή των πιο κερδοφόρων οχημάτων.

Πρόκειται για μια ευχάριστη είδηση για όσους –επί παραδείγματι –  κοιτάζουν το F-150. Όχι, όμως, και για αυτούς που έχουν παραγγείλει τα λιγότερο δημοφιλή μοντέλα της μάρκας, μιας και θα χρειαστεί να εξοπλιστούν με αρκετή υπομονή μέχρι να τα παραλάβουν.

Advertisement

Σημειώνεται ότι η Ford είναι από τις εταιρείες που έχουν υποστεί τα μεγαλύτερα πλήγματα από την κρίση των ημιαγωγών, όπως μαρτυρά και η πρόσφατη απόφασή της να αναστείλει την παραγωγή της Mustang.

Τις πληγές της μετρά και η Toyota, η οποία έκανε λόγο για «συνεχιζόμενη έλλειψη ορισμένων εξαρτημάτων», ανακοινώνοντας «ψαλίδι» στην παραγωγή αυτοκινήτων για το μήνα Φλεβάρη, αλλά και προσωρινό λουκέτο σε 8 εργοστάσιά της.

Advertisement

Από κοντά και η Subaru, η  η οποία από τις 13 Γενάρη έχει σταματήσει να δέχεται παραγγελίες για το νέο BRZ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η κρίση των τσιπς καλά κρατεί
Ημιαγωγοί: Πρόωρες… διακοπές για εργαζόμενους της αυτοκινητοβιομηχανίας
Ημιαγωγοί: Μηνύματα αισιοδοξίας για ανάκαμψη της παραγωγής

Advertisement