Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Φοιτητές στην Ιαπωνία έφτιαξαν το πιο extreme Suzuki Jimny (+video)

Ελλάδα 1:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Φοιτητές στην Ιαπωνία έφτιαξαν το πιο extreme Suzuki Jimny (+video)

ΝΕΑ

Φοιτητές στην Ιαπωνία έφτιαξαν το πιο extreme Suzuki Jimny (+video)

ΝΕΑ

Μπορεί να μοιάζει με έργο ενός σούπερ βελτιωτή όμως αυτό το θηρίο Jimny είναι δημιούργημα μίας ομάδας φοιτητών από ένα πανεπιστήμιο της Ιαπωνίας.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί το Suzuki Jimny να είναι παρελθόν για την Ευρώπη (τουλάχιστον στην επιβατική του έκδοση), όμως παραμένει ζωντανό και ακμαίο σε άλλες αγορές και κυρίως στην Ιαπωνία. Εκεί που μια ομάδα φοιτητών από το Nihon Automotive College κατάφεραν να φτιάξουν το απόλυτο Jimny με πολλές και σημαντικές αλλαγές.

Το δημιούργημά τους, που βλέπουμε στις φωτογραφίες, το ονομάζουν “Kimun Kamui” το οποίο μεταφράζεται ως “Το Βουνό του Θεού”, κρατά πολλά από τα βασικά στοιχεία του Jimny έχει όμως πολλές και ενδιαφέρουσες προσθήκες και μετατροπές.

Advertisement
Advertisement

Ως βάση έχει χρησιμοποιηθεί ένα Jimny του 2019 από την ιαπωνική αγορά, πάνω στο οποίο οι φοιτητές πρόσθεσαν δύο πίσω πόρτες. Για να γίνει αυτό μεγάλωσαν το πλαίσιο του Jimny παραγωγής κατά 400 χιλιοστά και έτσι δημιουργήθηκε χώρος για να προστεθούν οι δύο πίσω πόρτες. Οι οποίες πάντως δείχνουν αρκετά μικρές, μιας και κρατήθηκαν ως είχαν οι εμπρός, από την τρίθυρη έκδοση, που ήταν και παραμένουν μεγάλες.

Πάντως, η αλλαγή στο πλαίσιο αύξησε και το μεταξόνιο, με αποτέλεσμα να μεγαλώσουν κατά πολύ οι χώροι για τους πίσω επιβάτες. Αυτό που δεν πείραξαν οι φοιτητές ήταν το πορτ-μπαγκάζ που και εδώ παραμένει μικρό, όπως ακριβώς είναι και στην έκδοση παραγωγής.

Advertisement

Εκτός από την δημιουργία της τετράθυρης έκδοσης που ήταν και ο βασικός στόχος της προσπάθειας, οι εμπνευστές του σχεδίου επέκτειναν τις επεμβάσεις τους στο να δημιουργήσουν ένα κορυφαίο off road αυτοκίνητο. Έχουν αλλάξει την ανάρτηση η οποία έχει αυξημένη κατά 152 χιλιοστά απόσταση από το έδαφος ενώ υπάρχουν και μεγάλοι τροχοί 17 ιντσών με ελαστικά Open Country A/T της Toyo.

Advertisement

Aλλαγές υπάρχουν και στο αμάξωμα, με νέους προφυλακτήρες εμπρός και πίσω, στάνταρ βίντσι, νέα προστατευτικά στα φτερά και στις ποδιές, μία φωτιζόμενη μπάρα στην οροφή ενώ έχει προστεθεί και μία σκηνή στην οροφή για ελεύθερο κάμπινγκ.

Κάτω από το εμπρός καπό βρίσκεται ο κινητήρας 1.5 λίτρων με τούρμπο και νέες ρυθμίσεις, με αποτέλεσμα η ισχύς να ανέβει στους 124 ίππους και 179 Nm ροπής.

Advertisement

Το ξεχωριστό αυτό Jimny παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο και προς το παρόν αποτελεί το δείγμα δουλειάς των φοιτητών και της συγκεκριμένης σχολής. Πάντως σίγουρα θα υπάρχουν πολλοί που θα ζήλεψαν την ιδέα και κάμποσοι βελτιωτές που θα κάνουν ήδη τα σχέδιά τους για ένα τετράθυρο Jimny με απίστευτες εκτός δρόμου δυνατότητες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δεύτερη νιότη για το παλιό Suzuki Jimny
Το Suzuki Jimny έγινε ακόμα πιο ικανό στο off road
Η Liberty Walk αγριεύει το Suzuki Jimny