Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δεύτερη νιότη για το παλιό Suzuki Jimny

Ελλάδα 4:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δεύτερη νιότη για το παλιό Suzuki Jimny

ΝΕΑ

Δεύτερη νιότη για το παλιό Suzuki Jimny

ΝΕΑ

Το νέο Yomper 4×4 κυκλοφόρησε στο Ηνωμένο Βασίλειο από μια start up εταιρεία, ως ένα pick up βασισμένο στο Suzuki Jimny της προηγούμενης γενιάς και το αποτέλεσμα μοιάζει πολύ πετυχημένο.

Advertisement
Advertisement

Η Yomper 4×4, μια βρετανική start-up εταιρεία με έδρα το Δυτικό Γιορκσάιρ, παρουσίασε το πρώτο της μοντέλο που ονομάζεται Yomper SUV.

Αν το μπροστινό μέρος σας φαίνεται οικείο, είναι γιατί το νέο αυτό pick up είναι στην πραγματικότητα ένα τροποποιημένο Suzuki Jimny προηγούμενης γενιάς. Ο Giles Walker, Διευθύνων Σύμβουλος της Yomper 4×4 δήλωσε: «Υπάρχουν άλλες εταιρείες που έχουν κάνει μετατροπές στο Jimny. Ωστόσο, κανένας δεν έχει πάει τόσο μακριά ώστε να δημιουργήσει ένα προσαρμοσμένο αμάξωμα και πλαίσιο όπως αυτό του Yomper».

Advertisement
Advertisement

Ο Walker πρόσθεσε ότι πολλοί άνθρωποι από την τοπική κοινότητα που μένει παραπονέθηκαν για «την έλλειψη κατάλληλου μικρού SUV στην αγορά» και έτσι αποφάσισε να φτιάξει ένα. Σε αυτό το πλαίσιο, η Yomper προτείνει τα οχήματά της ως ιδανικά για αγροτικές εφαρμογές, για κίνηση εκτός δρόμου ή για αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Η βρετανική start-up προσφέρει δύο διαφορετικές παραλλαγές που ονομάζονται «Bergan» και «Commercial». Αμφότερες διαθέτουν σημαντικά μακρύτερο αμάξωμα από το Jimny έτσι όπως το ξέραμε, με διθέσια καμπίνα και την προσθήκη πίσω καρότσας. Ωστόσο, διαφέρουν ως προς το μέγεθος του μεταξονίου και ως προς τη σχεδίαση –προφανώς- του πίσω μέρους.

Advertisement

Πιο συγκεκριμένα, το Bergan μοιάζει με Jimny με τεντωμένο πίσω μέρος και κομμένη οροφή, ενώ το ελαφρώς μακρύτερο Commercial, διαθέτει μια μεταλλική καρότσα με πτυσσόμενες πλευρές. Επιπλέον, τα μοντέλα είναι εφοδιασμένα με ογκώδη ελαστικά για κίνηση εκτός δρόμου, λασπωτήρες, ράγες οροφής και αυτοκόλλητα Yomper.

Advertisement

Και τα δύο μοντέλα είναι εξοπλισμένα με μια ανανεωμένη έκδοση του τετρακύλινδρου 16βάλβιδου βενζινοκινητήρα 1,3 λίτρων. Ο κινητήρας συνδυάζεται με ένα χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων πέντε ταχυτήτων που στέλνει την ισχύ και στους τέσσερις τροχούς μέσω του συστήματος AWD της Suzuki και το ωφέλιμο φορτίο και στις δύο περιπτώσεις, είναι 500 κιλά.

Advertisement

Αξίζει να σημειωθεί πως η Yomper προσφέρει έτοιμα τα αυτοκίνητα σε τιμές που ξεκινούν από τα 20.200 ευρώ (προ φόρων), ενώ όσοι κάτοχοι προηγούμενης γενιάς Jimny επιθυμούν, μπορούν να ζητήσουν τη μετατροπή του δικού τους. Σε αυτή την περίπτωση το κόστος κυμαίνεται ανάλογα με τις προδιαγραφές θα ζητήσει ο εκάστοτε πελάτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Suzuki Drive ‘n Smile για ξέγνοιαστες αποδράσεις
Διέρρευσε το νέο Suzuki S-Cross
Suzuki Beans: Ένα Jimny που φτιάχνει καφέ