Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Φίλοι της Formula 1, λυσσάξτε!

Ελλάδα 12:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Φίλοι της Formula 1, λυσσάξτε!

FORMULA 1

Φίλοι της Formula 1, λυσσάξτε!

FORMULA 1

Τι ωραία που θα ήταν κάθε λάτρης της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού να έχει έστω έναν μικρό προσομοιωτή σπίτι του.

Advertisement
Advertisement

Αρκετά από εμάς θα δίνανε και το… χέρι τους για να έχουν την ευκαιρία να μπουν και να οδηγήσουν έστω μία φορά ένα μονοθέσιο Formula 1. Δυστυχώς όμως, η πραγματικότητα μας προσγειώνει ταχύτατα. Βέβαια, ένας προσομοιωτής σαν και αυτόν θα ικανοποιούσε εν πολλοίς τις αγωνιστικές μας ορμές.

Δεν είναι ανάγκη ένας προσομοιωτής να έχει μέγεθος μονοθεσίου F1 ή να είναι τόσο ρεαλιστικός όσο αυτοί που χρησιμοποιούν οι ομάδες F1. Αρκεί να μπορεί να μας μεταφέρει έστω σε ένα μικρό ποσοστό το συναίσθημα του να βρίσκεσαι στο κόκπιτ με τα πόδια ψηλά, την πλάτη ίσια και το τιμόνι μπροστά σου.

Advertisement
Advertisement

Ο συγκεκριμένος προσομοιωτής δημοπρατείται αυτήν την περίοδο μέσω του οίκου Mecum Auctions, αλλά δεν έχει δοθεί μία ενδεικτική τιμή πώλησης. Από ό,τι φαίνεται πάντως, απέχει από αυτό που λέμε εξελιγμένο.

Το πιο εντυπωσιακό πάνω του είναι πως μπαίνεις σε μία ρέπλικα σημαντικών διαστάσεων, η οποία κάθεται πάνω σε μία πλατφόρμα που μπορεί να μετακινηθεί. Λίγοι θα παραπονεθούν ότι δεν χωράνε, διότι ο χώρος είναι αρκετός για άτομα μέσου σωματότυπου.

Ο οδηγός έχει μπροστά του τρεις οθόνες Samsung και ένα τροποποιημένο τιμόνι G29 της Logitech. Εάν κάποιος θέλει να το… ζήσει και λίγο παραπάνω, υπάρχουν ακόμα και ζώνες της Sabelt.

Advertisement

Προς το παρόν, ο οίκος δημοπρασιών Mecum δεν έχει δώσει κάποια καταληκτική ημερομηνία λήξης της διαδικασίας, ούτε τιμή.

Advertisement

Το σίγουρο είναι πως κάθε άλλο παρά φθηνός θα είναι ο προσομοιωτής, ειδικά από τη στιγμή που κάθεται σε ολόκληρη πλατφόρμα και έχει έτοιμο εγκατεστημένο εξοπλισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Προσομοιωτής simracing βοηθά ασθενείς στην ανάρρωση
F1: Πρώτα συμπεράσματα από τα μονοθέσια του 2024
Το θηριώδες Ford SuperVan 4.2 στο Grand Prix της F1!